Marcel Vela anunță o nouă Ordonanță militară. Care vor fi noile prevederi

Dată publicare: 11-04-2020 14:18
Dată actualizare: 11-04-2020 14:58


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că săptămâna viitoare ar putea fi emisă o nouă Ordonanţă militară, ale cărei prevederi vor reglementa, prin altele, traficul transfrontalier cu Bulgaria.

"Săptămâna viitoare vom da, probabil, încă o Ordonanţă, în sensul în care ar trebui să mai reglăm zona de sud, graniţa cu Bulgaria, unde există, la fel ca în zona de vest la graniţa cu Ungaria, un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Aşa cum am permis pentru Ungaria, trebuie să permitem şi pentru Bulgaria", a afirmat Vela, sâmbătă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, ar mai trebui introduse excepţii şi în cazul navigaţiei de mărfuri.

"Ar mai trebui să introducem excepţii pentru vase şi tot ceea ce ţine de navigaţia de mărfuri. Mai sunt şi alte propuneri. (...) Mai sunt şi, probabil, în funcţie de decretul pe care săptămâna viitoare îl va emite domnul preşedinte Klaus Iohannis, mai sunt şi alte zone sau domenii de care trebuie să ne ocupăm şi să le punem într-o formă juridică legislativă, astfel încât ele să devină un act normativ publicat în Monitorul Oficial, care să aibă norme imperative", a adăugat Vela.

Ministrul de Interne a precizat că următoarea Ordonanţă militară va avea numărul 1 sau 9, în funcţie de prelungirea stării de urgenţă, printr-un nou decret.

Ultima ordonanță militară, cu numărul 8, a fost anunțată, joi seară, de către ministrul de Interne. 

Prin Ordonanțai militară 8, s-a interzis exportul de cereale pe durata stării de urgenţă.  De asemenea, apicultorii şi cei care se ocupă cu pescuitul comercial au fost exceptați de la aplicarea restricțiilor de circulație, după ora 22.00.


VIDEO PROTVPLUS.RO