Maraton pe 680 de trepte, in cea mai inalta cladire din Romania. Peste 800 de oameni au alergat in scopuri caritabile

23-01-2016 17:37


Peste 800 de oameni s-au intrecut sa urce cat mai repede pana in varful cele mai inalte cladiri din Romania. Cursa, organizata pentru cauze nobile si ajunsa la a treia editie, nu a fost una usoara.

Cei care au spus "da" provocarii au avut de urcat 680 de trepte pana la linia de sosire de la etajul 34. Sute de ambitiosi au pornit in ceea ce multi au numit "cea mai grea si provocatoare cursa de pana acum". Sunt oameni de toate varstele pentru care sportul a devenit un mod de viata.

Leonard Barbu: "E clar ca trebuie sa dai tot, nu trebuie sa ramai la final cu energie, cred ca se observa asta. A fost dificil? Va uitati la mine... deci da, a fost"

Florin Munteanu, campionul ultimelor doua editii, a reusit sa cucereasca locul intai si de aceasta data. A urcat de la parter pana in varful cladirii, la 119 metri inaltime, in doar 3 minute.

Florin Munteanu, castigatorul la categoria Individual: "Este foarte intens, urci pulsul, foarte ridicat in permanenta si aici intervine mentalul: trebuie sa stii sa contracarezi senzatiile care iti spun opreste-te."

Restul participantilor au ajuns si ei la linia de sosire, fiecare cum a putut.

Sabina: "Mult mai greu decat ma asteptam. Speram sa alerg tot drumul, dar se pare ca am fost inconstienta. Am alergat jumatate si am mers jumatate. Am obtinut un timp de 7 minute, e ok pentru prima data."

Paula Iacob: "Un pic cam greu pentru cineva care este amator si antrenament mai putin. Oricum a fost frumos. "

Toti acesti oameni alearga pentru promovarea unui stil de viata sanatos, dar si pentru o cauza nobila. Unii vor sa-i ajute pe copiii de la tara sa continue sa mearga la scoala. Altii lupta pentru oamenii bolnavi, pentru un mediu mai curat ori pentru dotarea unitatilor de invatamant"

Ruxandra Grinzeanu, organizator: "Toti banii stransi se vor duce catre 4 ONG-uri. Anul acesta am ales sa diversificam cauzele: vom avea pe cei de la HOSPICE, Mia's Children, World Vision si Mai mult Verde."

Dupa incheierea competitiei, s-a dat startul stafetei de 24 de ore. 4 echipe a cate 6 alergatori vor incerca sa obtina pana duminica dupa-amiaza cele mai multe urcari pentru a fi declarati marii castigatori.
 

Tags: maraton, scari, cladire,

VIDEO PROTVPLUS.RO