Manualele scolare urmeaza sa fie modificate. CNCD reclama ca mama si tatal nu sunt prezentati egal

Dată publicare: 03-11-2012 20:01
Dată actualizare: 09-11-2012 18:31


Cei din Consiliul pentru Combaterea Discriminarii au facut recomandarea Ministerului Educatiei, dupa ce au constatat ca femeia si barbatul nu sunt prezentati pe picior de egalitate in cartile pentru cei mici.

Contestatarii manualelor sunt de parere ca aceste idei ii indoctrineaza pe elevi. Practic, acestia sunt invatati de mici ca mama este cea care trebuie ii ajute la teme si sa faca de mancare.

Structura anului scolar 2012-2013. Afla care este programul vacantelor si examenelor

Femeia este prezentata ca fiind sensibila, in timp ce tatal este cel mai puternic om din lume, are intotdeauna o cariera si poate rezolva tot ceea ce ea nu reuseste.

La 7 ani, Luca pare sa stie foarte bine care sunt rolurile parintilor in familie: "Cum e mama? Buna, iubitoare, mama spala, calca, tata merge la serviciu".

Nimic mai gresit, spun reprezentantii Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, care au analizat mai bine de un an toate Abecedarele dupa care invata copiii.

Aceasta situatie este prezentata foarte clar in familia Maita, unde tatal a preluat de mult rolul de mama. Ionut este cel care se ocupa de cresterea celor mici.

''Ne trezim dimineata, mancam, mergem la gradinita, eu ma duc la serviciu, apoi ii iau de la gradinita, mergem in parc'', declara Ionut.

Ana, mama celor doi copii si sotia lui Ionut, este presedinta unei asociatii, iar asta ii ocupa foarte mult timp.

Ca sa nu mai existe loc de contestatii, oficialii din Minister recomanda si ei modificarea manualelor.

''Manualele sunt invechite, facute dupa programe vechi. Vom recomanda editurilor sa tina cont de aceste idei
", a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat invatamant preuniversitar.

Prin urmare, de anul viitor copiii vor invata ca si femeile pot avea o cariera si ca nu-i o rusine ca tatal sa vada de cei mici.

Elevii de clasa zero, amenintati ca vor arde in iad. Ce manual scolar a starnit nemultumirea parintilor


VIDEO PROTVPLUS.RO