Mai multi antreprenori din Iasi au decis sa isi ofere gratis serviciile celor sarmani. Ce s-a intamplat cu profiturile lor

Dată publicare: 08-04-2017 10:05
Dată actualizare: 11-04-2017 07:17


Dar din dar se face Rai! Este premisa pe care se bazeaza mai multi oameni de afaceri din Iasi. S-au hotarat sa acorde mai multa atentie actelor de caritate si spun ca nu regreta pentru ca rasplata nu a intarziat sa apara.

Fie ca vorbim de notorietate sau de castigarea unor noi clienti, antreprenorii din Iasi au la indemana, se pare, cheia succesului - au invatat ca facerea de bine ii ajuta sa-si creasca cifra de afaceri.

De exemplu, proprietarul unui hotel a oferit cazare gratuita persoanelor sarmane, in povestea carora a crezut.

Dragos Cioncu, proprietarul unui hotel: "Una din modalitatile de dezvoltare a unei societati este de a ne ajuta unii pe altii, de a nu-i lasa in urma pe cei mai putin norocosi decat noi."

Aceasta companie de consultanta a dus mai departe ideea. A redirectionat zece la suta din profit catre cazuri sociale. Astfel, datorita acestui ajutor aproape o mie de copii din mediul rural au primit incaltaminte, carti si ghiozdane.

Mirabela Miron, directorul unei firme de consultanta in afaceri: "Ideea de a intoarce inapoi 10 la suta din ceea ce producem in comunitate a venit din partea sufleteasca, sa zicem, ca suntem oameni si prin structura noastra simtim nevoia sa daruim, si apoi investim in educatie."

La randul lor, proprietarii acestei clinici dentare ajuta zeci de copii carora le ofera tratamente gratuite.

Medic dentist, alaturi de un baiat: "Un periaj realizat corect, dar totusi multe cariute, ti-au placut dulciurile cand erai mic..."

Raluca Draghici, medic dentist: "Am reusit in fiecare an sa gasim resurse ca sa putem da inapoi comunitatii in care traim. Incercam sa redam zambetul copiilor."

Multi dintre antreprenorii care au recurs la astfel de gesturi sustin ca rezultatele nu au intarziat sa apara. Desi initial nu se asteptau, au avut cresteri financiare semnificative.


VIDEO PROTVPLUS.RO