Macelarii ghicesc in carnea de porc mai ceva ca in ghioc!

Dată publicare: 06-12-2008 00:00
Dată actualizare: 05-11-2012 11:35


De exemplu, inima godacului le arata cum vor sta cu banii in anul care vine, iar splina tine loc de meteorolog de serviciu. In ea au vazut macelarii din Mures iarna blanda care ne asteapta.


Prognoza meteo cand se taie porcul, la inceput de decembrie, e unul dintre obiceiurile care au ramas neschimbate in satul Senereus, din Mures.

Macelarii de astazi au invatat de la bunicii lor sa citeasca semnele ascunse in inima si splina porcului. Anul acesta, toti localnicii au rasuflat usurati: godacul promite vreme buna. Niciun satean nu indrazneste sa puna la indoiala prezicerile macelarilor.

Stiai ca In decembrie, romanii mananca jumatate din cantitatea de carne de porc pe care o consuma in tot restul anului?


VIDEO PROTVPLUS.RO