Litoralul românesc ar putea fi modernizat cu 4 milioane de euro. Ce se va schimba


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 10 Noiembrie 2018 18:36
Categorie: Stiri Sociale

Sudul litoralului se modernizează, pentru a ține pasul cu investițiile private. Autoritățile locale vor să refacă instrastructura din Saturn cu 19 milioane de lei - fonduri europene. 

În fiecare vară, turiștii care ajung în această stațiune se plâng de praful și mizeria de pe străzi, iar administratorii hotelurilor încearcă să îi țină mai mult în spații închise.

În Saturn, câteva hoteluri au fost modernizate și transformate în resorturi de cinci stele cu servicii "all inclusive". Însă, atunci când ies din camere, oaspeții nu au nici măcar trotuare pe unde să meargă.

Aurel Stan, administratorul unui hotel: "Minusurile ar fi infrastructura, iluminatul public, faleza"..

Din acest an, lucrurile ar trebui să se schimbe, susțin autoritățile locale. Stațiunea a primit 19 milioane de lei din fonduri europene pentru modernizare, adică peste 4 milioane de euro.

Cu acești bani vor fi refăcute trotuarele, șoselele, se va construi o pistă pentru biciclete și se va moderniza iluminatul public. Termenul de finalizare este de doi ani și jumătate.

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: "Ne dorim în continuare ca să atragem acești turiști străini, pentru că vorbim de stațiuni balneoclimatelice și cu siguranță și în extrasezon putem să fim atractivi."

Din păcate, nu pot fi modernizate toate arterele, pentru că unele sunt proprietate privată.

Autoritățile locale susțin că au sancționat deja zeci de proprietari de clădiri și șosele, pentru că nu le-au îngrijit. Cel mai mare proprietar de hoteluri din sudul litoralului este societatea pe acțiuni "Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagră".

Iar turiștii au reclamat de multe ori condițiile de cazare.

Constantin Stănescu, reprezentant THR Marea Neagră: "Avem proiecte de modernizare, s-a lucrat foarte mult la confortul turiștilor din interioarele hotelurilor."

Fonduri europene de aproape 50 de milioane de euro vor fi investite și în stațiunile Neptun și Olimp, dar și în Mangalia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO