Liceul din Iasi unde elevii sunt premiati daca stau la ore. Ce pot castiga cei care mai si invata ceva

Ultima actualizare: 02-03-2016 07:09

Castigi o pizza, o pereche de casti sau chiar un telefon mobil daca ai cele mai putine absente. Iata ce idee i-a venit unui director de liceu din Iasi ca sa isi stimuleze elevii sa participe la cursuri.

Cu gandul la recompensa, adolescentii sunt tot mai prezenti la ore. Cei care si invata foarte bine pot castiga o tableta. 100 de elevi au fost premiati, pentru a doua oara, la Colegiul Tehnic de Transporturi din Iasi. Directorul scolii spune ca ideea i-a venit dupa ce a stat de vorba cu adolescentii.

Viorel Bejan, director colegiul Tehnic de Transporturi Iasi: "Cineva a zis ca la ultima ora copiii au plecat mai repede sa ajunga la cantina si am zis: hai ca va dam o pizza ca sa nu mai lipsiti. Dupa semestrul I, comparativ cu anul trecut, avem 50% reducerea absentelor."

Gabriel este in clasa a 12-a, si recunoaste ca de cand a fost lansata aceasta competitie parca lipseste tot mai putin de la ore. "Inainte aveam un numar de 35 de absente, iar dupa acest concurs am maxim 5 absente. Ma luam cu colegii, hai sa plecam, hai sa facem una alta"

Cosmin Adrian Leonte, elev: "Am castigat la clasa cu cele mai putine absente, avem 10 elevi fara nici o absenta, am luat locul 2 si o sa luam data viitoare locul 1, suntem motivati. Am primit 4 cutii de pizza si o sticla de suc."

63 de elevi care n-au chiulit deloc au fost recompensati. Cadouri au primit si elevii silitori. Directorul scolii anunta o noua premiere in aprilie si o alta la sfarsitul lunii iunie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO