In timp ce la tara gospodarii ii alunga pentru ca le fura puii de gaina, la oras dihorii o duc chiar bine de cand au devenit animale de companie.

Adevarul este ca sunt simpatici foc, iar daca sunt dresati devin jucausi si afectuosi. Exista insa si un dezavantaj important: emana un miros puternic daca nu sunt operati.

In casa doamnei Munteanu, pe langa pisici si caini si-au facut loc dihorii Puya si Minie. Sunt puturosi de felul lor. Altfel spus, dorm mai bine de 15 ore, insa atunci cand sunt lasati liberi, zburda... prin toata casa.

Puya a fost salvat dintr-o gradina zoologica, unde statea trist intr-o cusca. La randul ei, Minie a fost cumparata dintr-un magazin de animale. Ambii s-au adaptat.

Denisa Munteanu: "Am hotarat sa avem si o noutate in viata noastra. Avem caini, pisici, am avut caluti, am avut de toate, am zis ok, ne trebuie si un animal mai salbatic. Adica care lumea ramane wow, ce ai in casa?
Reporter: Cine iese invingator? Dihorul, pisica sau cainele?
Denisa Munteanu: Dihorul tot timpul, el e mai strong."

Alice il are pe... Dihi. Chit ca pentru dihori exista mancare speciala, Dihi este dispus sa incerce lucruri noi.

Alice Lorinczi: "Mananca morcovi, ceea ce nu am mai auzit, nici pe net, nici la noi fetele care mai au, stafide, ca sunt dulci."

Deja pe retelele de socializare au aparut adevarate comunitati ale stapanilor de dihori. Aici, isi cer unii altora sfaturi si organizeaza chiar intalniri sau plimbari prin parcuri. De exemplu, un utilizator intreaba cum ii poate taia unghiile amicului sau.

"Ai mei se chinuie sa imi taie unghiutile, vreun sfat?"

O tanara in schimb ar vrea sa iasa mai des la plimbare.

"Buna dimineata. As vrea si eu un sfat cu privire la obisnuirea dihoritei mele cu lesa"

Mihai Sarbu - medic veterinar: "E un trend relativ nou legat de dihori ca si animale de companie, ei au un comportament sociabil, absolut domestic, cu tabiet si comportament aproape ca o pisica sau un catel."

Sa nu uitam insa ca dihorii emana un miros puternic si, din acest motiv, multi stapani aleg sa ii duca la veterinar . Acolo le sunt extirpate glandele odorifere.