PASTE 2013. La ce semne sa fim atenti cand cumparam carne de miel. Avertismentul dat de autoritati
In mai putin de doua saptamani, crestinii ortodocsi ies din postul cel aspru si dupa ce vor lua lumina se vor aseza la mese imbelsugate. Cei mai multi vor pregati friptura si drob, asa ca, special pentru ei, ciobanii au aparut deja in piete.
PASTE 2013. Primii cumparatori au incercat sa negocieze, speriati de preturile mari. Alternativa ramane iedul, care astazi, in Bucuresti, a fost culmea mai ieftin.
VREMEA DE 1 MAI SI PASTE 2013. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a tarii
Cand vine vorba de burta lor, clientii isi pierd compasiunea si aleg mielul in viu fara sa clipeasca.
Dupa negocierile de fatada, clientul plateste ca sa implineasca traditia de paste. Cei mai multi incearca sa o adapteze buzunarului, asa ca au ales varianta ceva mai ieftina pentru masa de Paste. De data asta a fost iedul.
PASTE 2013 - Cat costa un kilogram de carne de miel
Costa intre 20 si 23 de kilogramul, spre deosebire de miel - care se vinde cu 24-25 de lei kilogramul.
Autoritatile ii sfatuiesc pe clienti sa cumpere carne doar din locurile autorizate sanitar veterinar.
Chiar si mieii de paste care provin din strainatate pot fi identificati usor.
Mielul din import trebuie marcat cu o stampila ovala, de dimensiunile 6,5/4,5 cm. In partea superioara trebuie sa apara denumirea tarii de provenienta, in centru numarul de autorizare, iar in partea inferioara - abrevierea comunitatii europene.
Oricum sansele ca oamenii sa fie pacaliti sunt mici, pentru ca cei mai multi clienti cumpara mielul cu tot cu cap.
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, ied, carne, pasti, miel, paste 2013,
Dată publicare:
22-04-2013 18:55