Kassandra, fetita adoptata de Iosif Rotariu, a trecut prin 37 de operatii si se pregateste de inca una

×
Codul embed a fost copiat

Iubirea salveaza, schimba destine si aduce inapoi de pe marginea oricarei prapastii oameni macinati de suferinta. Este lectia pe care ne-o da tuturor Kassandra, fiica adoptiva a fotbalistului Iosif Rotariu.

Copila abandonata de mama, arsa cu acid si zdrobita cu ciocanul de bunica a intrat in noua ei familie cu 5 ani in urma. Parintii adoptivi si-au asumat o mare responsabilitate. Kassandra suferea si de o maladie grava a oaselor. Pana acum, a trecut prin 37 de operatii si se pregateste pentru urmatoarea. Medicii din Franta vor incerca sa ii indrepte mainile si picioarele.

LA FINALUL ACESTUI ARTICOL AFLATI CUM O PUTETI AJUTA PE KASSANDRA

Din spate, doamna invatoare ii striga sa nu mai alerge. Dar Kassandra fuge chiar si asa, schiopatand si se arunca in bratele tatalui. Iosif Rotariu, fotbalistul de legenda, se pierde printre zecile de parinti care asteapta in curtea scolii. Si primeste mandru imbratisarea fetitei. Tatal adoptiv este eroul copilei, iar Kasi e, de ani buni, eroina lui.

Kassandra e toata un zambet. E greu de crezut ca scolarita de clasa a treia, nascuta cu o boala care ii macina oasele, a trecut deja prin 37 de operatii. Se pregateste pentru inca una, hotaratoare. Va pleca in Franta, unde medicii ii vor schimba protezele de maini si de la picioare.

Citește și
mama
"Nu voi renunta niciodata la el". Drama unei mame maltratate de propriul fiu, in varsta de 9 ani
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Are incredere in ea, ea abia asteapta sa mearga acum la urmatoarea operatie la Strasbourg. Cu dragostea noastra, avem incredere ca la 18 ani sa fie un copil normal. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu optimismul ei, sper sa se faca bine", spune Iosif Rotariu.

"Vreau sa ma fac bine si sa imi puna oasele inapoi". Asta i-a cerut Kassandra si lui Mos Craciun, atunci cand a implinit 4 ani. Nu papusi, nu creioane colorate sau hainute frumoase, ci sa ii vindece oasele bolnave. Un copil care nu asteapta povesti, pentru ca intreaga ei viata e o poveste. Una dura, insa. Este istoria unei mici Cenusarese in suferinta, pe care incearca sa o salveze doi oameni care s-au atasat instantaneu de ea, de cand au vazut-o prima oara intr-un patut de spital.

"Era piele si os, avea, am inteles de la domnul doctor, 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. A fost batuta, maltratata", povesteste Dana Rotariu - mama adoptiva.

Bunica naturala a Kassandrei s-a razbunat pe ea, pentru ca i-a fost lasata in grija. Copila a fost izbita de pereti, arsa in mod repetat cu tigara, lovita cu ciocanul la maini, obligata sa inghita acid sulfuric. Scoasa intr-un final din acest cosmar, a luptat singura cu maladia genetica ce ii distrugea scheletul. Pana sa intre in viata ei sotii Rotariu, spitalul a fost singurul camin.

Cea care i-a schimbat destinul isi aminteste ca i-au dat lacrimile cand Kasi a implorat-o cu glas stins: "Mama Dana, ma iei acasa? Am zis: "Da, te iau acasa". Nu puteam sa o las acolo. Voiam sa o iau acasa sa aiba si ea o familie, sa fie cu noi, sa o facem bine daca se poate".

Familia Rotariu este marturia iubirii pentru aproape. Romanii il stiu pe Iosif drept mijlocasul care a jucat in 1989 finala Cupei Campionilor europeni cu Steaua. Si a ramas in istorie pentru marcajul facut lui Maradona, la Mondialul din '90. Si el a trecut prin momente dramatice, atunci cand, in 2003, a fost operat pe creier. Stie ce este durerea.

Dana si Iosif au doi copii naturali si inca un fiu adoptiv, un baietel diabetic. Pentru Kassandra au ajuns pana in Canada ca sa o ajute sa mearga. Evident ca toate operatiile au costat enorm. Cand ea avea 6 ani, de 1 iunie, copiii marilor sportivi au defilat pe podium si au strans bani. Iar anul trecut, a fost organizat peste Ocean un turneu caritabil de fotbal. Belodedici, un bun prieten din generatia de aur, i-a insotit.

Fetitei nu ii este frica de interventie. Probabil ca nu-i va fi niciodata, desi probabil va merge, de multe ori, in sala de operatii. Doctorii o vor acoperi de campuri sterile si vor incerca sa repare ceea ce natura a creat imperfect: mainile si picioarele unei fetite adorate de parinti si de frati, de profesori si de colegi. "E cuminte, desteapta si frumoasa", o caracterizeaza unul dintre ei.

Intr-o zi va dansa. Si va face, de fapt, tot ceea ce acum isi permite doar cu puterea mintii.

Cei care vor sa o ajute, pot dona in aceste conturi:

B.R.D.
GROUPE SOCIETE GENERALE STR. SOCRATES NR.1 TIMISOARA ROMANIA JUD. TIMIS COD 300551

IDENTITY CODE: 2650416354744
BENEFICIAR; ROTARIU LILIANA DANIELA
IDENTIFICATION INTERNATIONALE
IBAN ; RO 70 BRDE 360 SV 80487003600 EURO
IBAN : RO 29 BRDE 360 SV 96418133600 USD
IBAN : RO 34 BRDE 360 SV 18398993600 RON
IDENTIFIANT SWIFT : BRDE ROBU

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cazul copiilor abuzati la o gradinita particulara din Constanta. Una dintre educatoarele anchetate:
Cazul copiilor abuzati la o gradinita particulara din Constanta. Una dintre educatoarele anchetate: "Ii dojeneam din iubire"

Administratorii gradinitei particulare din Constanta unde mai multi copii au fost maltratati si umiliti vor da socoteala in fata legii. Ancheta a mai scos la iveala ca centrul nu avea nici macar autorizatie de functionare, asa ca a fost inchis.

"Nu voi renunta niciodata la el". Drama unei mame maltratate de propriul fiu, in varsta de 9 ani

Bobbi este o mama din Marea Britanie care traieste un calvar din cauza fiului ei, in varsta de 9 ani. Se pare ca baiatul are crize de furie ce nu pot fi controlate.

14 ani si 10 luni de inchisoare pentru asistenta care a torturat 2 copii. Fetita a ramas fara o mana in urma loviturilor
14 ani si 10 luni de inchisoare pentru asistenta care a torturat 2 copii. Fetita a ramas fara o mana in urma loviturilor

Asistenta maternala din Ilfov, care a chinuit doi copii nevinovati, si din vina careia o fetita a ramas fara mana stanga, si-a primit pedeapsa.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.