Isi muta BMW-urile si isi ascund animalele. Ce fac romanii ca sa ia in continuare ajutor de la stat


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 03:30
Data publicarii: Sambata 10 Decembrie 2011 16:46
Categorie: Stiri Sociale

In vremuri aspre, unii se pricep de minune sa fenteze statul: iau diverse ajutoare sociale, dar au case faloase, muncesc in strainatate sau conduc afaceri, la negru, evident.

In plus, oamenii au timp sa aranjeze totul ca sa iasa bine la inspectie, intrucat anchetele de la primarie sunt anuntate din vreme. Am mers in judetul Dolj, aflat pe primul loc la capitolul "ajutoare sociale", in comuna fruntasa in acest domeniu: Sadova. Si iata ce-am gasit.

Oltenii din Dolj aduna sume considerabile din ajutoare sociale: un sfert de judet e trecut pe aceste liste. Iar in Sadova, din 8.000 de locuitori, 1.000 primesc bani de la stat. Printre beneficiari este si un barbat in putere: la 30 de ani si-a ridicat deja o vila cocheta.

Imobilizata la pat, lasata de un medic fara pensia de 800 de lei. "Se poate ingriji singura"

Alti asistati social cresc porci in gospodarie si ii vand acum, de Craciun. Evident, fara acte. Vara vand legume si fructe la poarta. Sau pleaca la munca in strainatate si lucreaza cu lunile, la negru.

Un alt caz - un barbat, cu doi copii, oficial fara nicio forma de venit, are de la stat 500 de lei - asigurati in fiecare luna. Aflam si cum sunt facute anchetele sociale: vizita inspectorilor e anuntata dinainte, iar oamenii ascund pe la vecini toate orataniile din curte sau masinile bune, parcate, de regula, in fata casei.

Facturi uriase la caldura din iarna. 4 din 5 familii vor plati cu cel putin 40% mai mult

La primarie, totul este insa in regula.

Anual, 12 milioane de romani incaseaza aproape 5 miliarde de euro, ca ajutoare sociale.

VIDEO PROTVPLUS.RO