Inchisoare cu suspendare pentru profesoara din Iasi, responsabila de moartea a doi elevi. Acestia s-au inecat la Eforie Sud

Dată publicare: 04-09-2014 14:08
Dată actualizare: 07-09-2014 06:52


O profesoara din Iasi a fost gasita responsabila pentru moartea a doi elevi si condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Ea a fost judecata pentru ucidere din culpa, dupa ce, in 2009, doi copii aflati intr-o tabara sub ingrijirea ei au murit inecati la Eforie Sud. Profesoara, dar si scoala in care preda, trebuie sa le plateasca familiilor 50 de mii de euro daune morale.

In urma cu 5 ani, profesoara a mers cu grupul de copii pe care il supraveghea pe o plaja neamenajata din Eforie Sud. Se pare ca femeia fusese avertizata de salvamari ca zona respectiva este una periculoasa. Ea sustine ca le-a transmis acest lucru copiilor, insa nu a fost ascultata. Cinci copii au intrat in apa si doar trei au mai iesit la mal. Cei doi copii, de 14 si respectiv 13 ani, au murit inecati sub privirile neputincioase ale colegilor.

Profesoara de chimie a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa. Hotararea Curtii de Apel Constanta este definitiva, iar acum, atat dascalul, cat si unitatea de invatamant din Ciortesti, de unde erau copiii, sunt obligati sa plateasca daune morale in valoare de 50 de mii de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO