Cupa Structurilor Speciale de Interventie. Cei mai duri luptatori din trupele speciale au luat parte la competitie

Dată publicare: 04-09-2014 13:43
Dată actualizare: 07-09-2014 06:52


Cei mai duri luptatori din trupele speciale s-au intrecut miercuri la Cupa Structurilor Speciale de Interventie.

Sunt cei pe care infractorii ii numesc mascati si pe care noi nu-i vedem niciodata la fata. Intervin in cele mai periculoase situatii si isi risca viata pentru siguranta semenilor.

47 de echipe din structurile speciale de interventie ale Politiei, Jandarmeriei, SRI si MAPN s-au intrecut miercuri la a 4-a editie a cupei SIAS. Probele de miercuri s-au desfasurat in poligonul Jandarmeriei, dupa ce marti luptatorii si-au testat limitele in padurea Cernica. Traseul a fost unul solicitant chiar si pentru o persoana antrenata, iar la final cand erau mai obositi, organizatorii i-au pus pe concurenti sa traga la tinta.

Luptatorii au trecut cu usurinta de fiecare obstacol, iar unii mai iscusiti au nimerit chiar si o tinta bonus aflata la 35 de metri.

Pe langa premiile oferite de organizatori, scopul real al acestei intreceri este acela de a testa limitele fiecarei echipe.

Munca in echipa este foarte importanta pentru o astfel de structura. De ea depinde reusita unei misiuni, dar si ca la finalul acesteia toti membrii echipei sa se intoarca teferi acasa.

Domnul Lazar este unul din cei mai vechi luptatori din trupele speciale. Un model pentru tinerii pe care miercuri i-a urmarit cu emotiile unui profesor.

Comisar sef IPJ Vrancea Tomita Lazar: "Lucrez din 1986. A meritat? Da, din moment ce am continuat."

Chiar daca numarul recrutilor a scazut in ultimul timp, instructorii trupelor speciale spun ca noile generatii sunt mai bine pregatite.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO