In vremuri de criza, autoritatile cheltuie 500.000 de euro cu ... liliecii
Ori facem marcaje inutile, ori punem pavaje ecologice sau, cum se intampla in Bihor, bagam 500.000 de euro ca sa se simta bine liliecii din pesteri.
Autoritatile din Oradea par atat de interesate de ecosistem incat sunt dispuse sa dea poate prea mult pentru cofinantarea unui proiect de salvare a liliecilor din pesteri.
Frumos, dar oare nu ne-au sugerat oficialii sa fim chibzuiti?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cadrul proiectului, vor avea loc activitati de educatie ecologica despre necesitatea protejarii liliecilor, explica autoritatile.
La Bucuresti, unde nu avem grija soarecilor zburatori, ci doar pe cea a sobolanilor din canale, banii se duc pe dale ecologice. Adica pe unele cu model prin care poate sa creasca libera iarba. Minunat, dar totusi, de 3, 6 milioane de lei? Normal, daca un metru patrat costa 275 de lei. Se ocupa de proiect o firma din Suceava care, pentru acelasi tip de pavaj, cere numai 100 de lei daca vrei sa iti pui ca particular asa ceva in curte.
Exemplul clasic de risipa ramane insa centura de sud a Bucurestiului pentru care statul a platit pana acum peste 90 de milioane de lei, chit ca lucrarile nu au inceput inca.
Motivul? In contractul initial nu au fost prevazute toate cheltuielile, asa ca pretul a sarit cu 20%.
Concluzia? "Avem tot mai multe exemple in care primariile si administratiile locale aloca bani mai multi catre firme preferentiale, contracte la o valoare peste cea a pietei sau le majoreaza pe cele care deja sunt in derulare", spun analistii.