Criza loveste fara mila. Romanii, nevoiti sa-si vanda obiectele de colectie

Ultima actualizare: 10-10-2012 04:49

Ceasuri vechi sau instrumente muzicale rare, dar si colectii uriase de cutii de bere sau de pachete de tigari isi asteapta acum cumparatorii.

Un astfel de exemplu dureros este Vasile Kuron, din Cluj. Omul si-a transformat casa intr-un mic muzeu. Colectioneaza lucruri marunte, dar care, spune el, starnesc pasiune.

Ascutitori, insigne, bancnote, dar mai presus de toate, cutiile de bere sau de compot despre care intotdeauna vorbeste cu mandrie. A strans o colectie uriasa la care acum 30 de ani, in vremea comunismului, multi ar fi ravnit.

Cum banii lipsesc, barbatul este acum dispus sa se desparta de colectia sa de suflet, pentru care cere 1.200 de lei. Si-a scos insa la vanzare si colectia de pachete de tigari romanesti, unele fabricate acum 40 de ani. Cea mai scumpa este colectia de sticle cu bauturi spirtoase, pe care clujeanul le-a adunat din 1970. Costa 2.500 de euro.

Un alt caz este cel al lui Ioan Badila, din Mures. El spune ca este colectionar de 20 de ani. A strans atat de multe lucruri, incat a fost nevoit sa se mute intr-o casa mai mare.

Tot din cauza problemelor financiare, s-a vazut nevoit sa-si caute cumparatori pentru cele mai dragi colectii: cea de ceasuri si cea de instrumente muzicale.

Desi criza le-a subtiat serios buzunarele, colectionarii spun ca nu si-au pierdut pasiunea de a strange obiecte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO