In tara licitatiilor si contestatiilor, 10000 de copii sarmani din Prahova asteapta inca dupa rechizitele gratuite de la stat

28-11-2014 08:28


Scriu pe un singur caiet la mai multe materii si imprumuta pixuri sau creioane de la colegi.

Este situatia cu care se confrunta mii de copii nevoiasi din Prahova, la care n-au ajuns rechizitele gratuite nici acum, la mai bine de doua luni de cand a inceput scoala.

Ministerul Educatiei a trimis banii in teritoriu, dar firmele care au participat la licitatie fac contestatii peste contestatii si procedura de achizitie este intarziata pana la noi ordine.

Petruta se numara dintre cei 10.000 de copii sarmani din Prahova care ar fi trebuit, la inceput de an scolar, sa primeasca din partea statului rechizite gratuite. Cum ghiozdanul ei a ramas tot gol, fetita scrie la toate materiile pe un singur caiet studentesc, pe care i l-a dat cineva la biserica.

"Traim de azi pe maine si suntem si noi bolnavi vai de capul nostru cu ce sa mai luam si caiete...? Am facut acte, asa ni s-a spus la scoala, dar suntem in a treia, a patra luna si nimic nu se aude nimic", a spus Eugenia Dumitru, mama fetei.

Din pacate, in cartierul sarac din Boldesti Scaieni, sute de copii se descurca greu, la fel ca Petruta.

"Cine beneficiaza de ele? Copiii cu parinti plecati in strainatate, copiii care au parintii despartiti, in general copiii defavorizati...", a explicat Ioana Petcu, director la Scoala Gimnaziala Boldesti Scaieni.

Firmele care au participat la licitatie in Prahova au facut insa contestatii peste contestatii si intregul proces a fost amanat.

"Am reluat procedura, am declarat un castigator, iar marti, pe 2 decembrie, ar trebui sa incheiem, daca nu avem iar contestatie. Speram sa nu mai fie", a spus si Petre Nachila, inspector scolar general Prahova.

Pentru achizitia de rechizite scolare, guvernul a alocat peste 137.000 de lei in judetul Prahova.

VIDEO PROTVPLUS.RO