Iepurasii vii nu sunt cele mai bune cadouri de Paste!


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 11:14
Data publicarii: Joi 01 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Sunt ei pufosi, mici, si draguti, dar sa nu uitati ca nu sunt de jucarie. Ne referim la iepurasii vii care de Paste sunt vazuti de unii drept un cadou perfect.

Membrii ONG-urilor care se ocupa de protectia animalelor sunt tot mai ingrijorati de acest aspect. .

Nu de putine ori urecheatii ajung sa sufere, pentru ca oamenii ignora faptul ca nu sunt simple accesorii, si ca au nevoie, de conditii speciale.

In primul rand trebuie sa stiti ca un singur iepuras poate muri de singuratate, avertizeaza veterinarii. De asemenea nu trebuie sa uitati nici ca iepurii traiesc mai mult de 10 ani, asadar vorbim despre o responsabilitate mare pentru cel care primeste cadoul.

Medicii avertizeaza: nu le place sa fie atinsi sau ridicati in brate si cel mai bine se simt in iarba sau intr-o cusca incapatoare, asezata la umbra. Trebuie sa aiba tot timpul fan si apa proaspata, sau mancare speciala pentru ei pe care o gasiti la pet-shopuri.

Putini dintre cei care i-au cumparat stiu insa la ce s-au inhamat. Tocmai de aceea cei care militeaza pentru drepturile animalelor ne dau sfaturi pretioase.

"Ar fi bine sa-i luam numai din locurile autorizate. Trebuie vaccinati, trebuie daca luam doi si sunt de sexe diferite unul dintre ei trebuie sterilizat", spune Kuki Barbuceanu-project manager Vier Pfoten.

 

Oana Andoni sarbatoreste Pastele cu telespectatorii Pro TV
La Corina Caragea nu vine Iepurasul
In copilarie, Raluca Arvat fugarea broastele de Paste
VIDEO PROTVPLUS.RO