Hora uriasa, cu 5.000 de romani imbracati in costume populare, la Nasaud. "Ne-am adunat sa aratam ce avem"

Dată publicare: 15-05-2016 19:20
Dată actualizare: 18-05-2016 00:28


"Hai sa dam mana cu mana" - si-au spus duminica 5.000 de romani care au imbracat portul popular si s-au prins intr-o hora uriasa, la Nasaud.

Organizatorii s-au gandit sa inscrie evenimentul in Cartea Recordurilor, dar o pot face abia 2017, pentru ca acum nu au reusit sa stranga suma necesară evaluarii Guinness Book, adica 10.000 de euro.

5.000 de persoane imbracate in costume populare s-au prins in cea mai mare hora pe stadionul din Nasaud. Fetele au imprumutat din lada bunicii ii brodate cu margele, zadii si naframe inflorate, in timp ce flacaii au purtat mandri ceptare cu ciucuri si clopuri impodobite cu pene de paun.

Virginia Linu, mester popular si doctor in etnografie: "Ne-am adunat astazi peste 5.000 de oameni in costum popular, ca sa aratam tuturor ca aici, in tara Nasaudului, e patria costumului popular. Noi avem datoria de a transmite mai departe generatiilor viitoare zestrea noastra pe care o avem si avem o zestre extraordinara."

In hora s-a prins cui entuziasm si o turista din Bruxelles.

Cei care nu au imbracat straie traditionale, au ramas pe margine si au privit incantati spectacolul. Anul viitor, organizatorii vor sa inscrie evenimentul in GUINESS BOOK.


VIDEO PROTVPLUS.RO