Guvernul isi asuma raspunderea pe legile educatiei! Nu se stie inca pe care

18-08-2009 00:00


"Felicit Executivul pentru decizia de a-si asuma raspunderea pe legile educatiei". Acesta a fost mesajul cu care presedintele Traian Basescu a venit la dezbaterea publica "Modernizarea Romaniei prin Educatie".


Dezbaterea legilor educatiei a fost initiata de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si a inceput cu un schimb de replici intre presedintele Traian Basescu si reprezentantul PNL la discutii. De fata cu sindicalistii si cu profesorii din toata tara.

Seful statului le-a spus celor prezenti ca scoala romaneasca "trebuie sa inceteze sa mai produca pe banda rulanta someri". De asemenea, a vorbit despre standarde de performanta si depolitizarea totala a invatamantului.

Cat despre legile educatiei, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pe 2 septembrie, presedintele a afirmat ca nu exista consens, de vreme ce in dezbatere sunt nu mai putin de trei proiecte: codul Andronescu, raportul Miclea sau legile lui Adomnitei.

"Ma voi concentra pe problemele invatamantului romanesc si vom adopta acele legi care raspund nevoilor actuale, indiferent de paternitatea acestora", a dat asigurari premierul Emil Boc.

Chiar daca sindicalistii din invatamant s-au declarat impotriva asumarii raspunderii Guvernului pe legile educatiei, Boc mai are la dispozitie doua saptamani sa intocmeasca un pachet de legi agreat, cu care sa vina in fata Legislativului.

Tags: invatamant,

VIDEO PROTVPLUS.RO