Grupurile de pe Facebook care-i ajuta pe soferii pagubiti. Cum sunt prinsi cei care lovesc masini si fug de la locul faptei
De teama sa nu plateasca mai mult la politele de asigurare obligatorie, tot mai multi soferi care provoaca tamponari usoare prefera sa fuga de la locul accidentului.
Asa au aparut pe Facebook grupuri care sprijina soferii pagubiti. Cel care vede o astfel de fapta, face fotografii si le posteaza pe internet, iar Politia spune ca tine cont de asemenea sesizari.
Daca va gasiti masina lovita in parcare si nu stiti cine e autorul, nu ar strica sa aruncati un ochi si pe retelele de socializare. La Iasi, de exemplu, cine observa o astfel de fapta, fotografiaza atat masina avariata, cat si pe cel care a provocat dauna, si incarca fotografiile pe grupul Radar Iasi. Cu aceasta dovada, soferul pagubit isi poate cauta dreptatea la Politia Rutiera.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doru si-a gasit masina lovita de trei ori in ultimile doua saptamani. O data, cineva i-a indicat autorul tamponarii, insa acum, a cautat singur indicii. A postat cateva fotografii cu autoturismul avariat si a cerut ajutor pe Facebook.
Asiguratorii spun ca micile tamponari nu aduc o crestere semnificativa a pretului asigurarilor obligatorii.
Bogdan Zamfir, broker asigurari: "Avand in vedere ca penalizarile nu sunt mari, ci e o chestie mai mult psihologica ca i se va mari prima de asigurare substantial, indemn pe toata lumea sa raporteze aceste lucruri, pentru ca este si moral, si civic."
In cazul in care proprietarii afla din diverse surse cine este persoana care le-a avariat autoturismul, trebuie sa faca in termen de 24 de ore sesizare la Politie. Agentii au obligatia sa o solutioneze in 30 de zile.
Inspector principal Mihai Soric, Politia Rutiera Iasi: "Politia Rutiera exploateaza orice fel de informatii primite de la ceilalti participanti la trafic si odata depistat conducatorul auto, acesta risca suspendarea dreptului de a conduce autoturisme pe o perioada de 30 de zile."
Pe langa suspendarea permisului, vinovatul risca si o amenda de 400 de lei. Dar daca nu e gasit, tot soferul pagubit trebuie sa plateasca reparatiile, in caz ca nu are o polita Casco.