Autostrada Bucuresti-Ploiesti lasa fara apa 400 de familii. Dorel a gresit din nou proiectul
Dupa ce ne-am chinuit 10 ani sa proiectam autostrada Bucuresti-Ploiesti, lucrarile bat pasul pe loc dintr-o eroare stupida de constructie.
Unul dintre pilonii de sustinere ai pasajului suprateran care traverseaza DN1 a fost turnat peste conductele de apa ale comunei Barcanesti. Din cauza greutatii, tevile au cedat si sute de familii rabda acum de sete. Mai grav este ca ar putea sa se rupa inclusiv o conducta de gaz.
De trei zile incoace, 400 de familii din Barcanesti, judetul Prahova, nu au strop de apa, dupa ce pilonul gigant a facut praf conducta principala. O portiune suspendata din autostrada care va lega capitala de Brasov trece exact prin centrul comunei, iar lucrarile au inceput romaneste, cu stangul. Si asta dupa ce o armata de specialisti a lucrat ani in sir la proiectare, iar o alta a supervizat executia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Practic, uriasul element de 20 de tone de beton a strapuns ca o coaja de ou conducta de apa si acum taseaza o portiune firava de doar 20 de centimetri de pamant. Si va ajunge si la cea de gaz, care se poate rupe in orice moment. Constructorii spun insa ca nu sunt vinovati. Si ca, de fapt, e vorba doar de ghinion.
In schimb cei din primarie au o alta varianta: "Conducta este din '65 si a fost concesionata. Cei de la firma care a concesionat-o spun ca nu i-a contactat nimeni pentru a le cere informatii despre amplasarea ei", a explicat Gheorghe Dima, primar Barcanesti.
In tot acest timp, oamenii sufera.
Constructorii nu stiu deocamdata ce vor face. Oricum, calculele arata ca e mult mai simplu sa mute staplul decat conductele de langa el.