Graffiti, interzis in Bucuresti!? Municipalitatea la asta se gandeste

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Este de notorietate deja ca in materie de arhitectura si urbanism in Bucuresti lucrurile au scapat cu totul de sub control. La uratirea orasului contribuie din plin si artistii strazii, cei care au umplut cu grafitii putinele cladiri zugravite.

Unii ii spun arta, altii mazgaleala si din pacate cei din urma nu se prea inseala. Numeroase cladiri, din centru in special, sunt pictate peste noapte cu spray fara ca cei de la ordine publica sa ii prinda in plin elan creator pe artisti si sa ii amendeze chiar si cu 400.000 de lei pentru acte de vandalism.

Ca sa impace si capra si arta municipalitatea vine cu solutii: "Incercam sa gasim posibilitatea legala, deci un cadru legal de desfasurare a acestui fenomen graffiti in locuri special amenajate", a declarat Ilie Unga, director executiv adjunct la Directia de Inspectie si Control General al Primariei Municipiului Bucuresti.

Multi dintre bucurestenii care nu inteleg frenezia desenelor le dau dreptate initiatorilor proiectului.

Iar daca la suprafata orasul arata cum arata sub pamant lucrurile par ca au scapat de sub control. Si sa vrei, e greu sa gasesti in ziua de astazi vreo garnitura veche de metrou neatinsa de grafferi. Pe de o parte vorbim despre un gest de vandalism, insa pe de alta parte despre o metoda de infrumusetare a trenurile care nu au mai fost vopsite de ani de zile.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pana luna viitoara, toti primarii de sector sunt invitati sa aloce spatii strict pentru cei care fac graffiti. Cel mai probabil vor fi invitati sa se exprime prin parcuri.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Alice si harta graffiti din Bucuresti
Alice si harta graffiti din Bucuresti

Alice prezinta minunatele desene ce impanzesc peretii blocurilor din Bucuresti si nu numai.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.