Graffiti, interzis in Bucuresti!? Municipalitatea la asta se gandeste

Dată publicare: 26-10-2009 00:00
Dată actualizare: 18-10-2012 14:05


UPDATE: Este de notorietate deja ca in materie de arhitectura si urbanism in Bucuresti lucrurile au scapat cu totul de sub control. La uratirea orasului contribuie din plin si artistii strazii, cei care au umplut cu grafitii putinele cladiri zugravite.

Unii ii spun arta, altii mazgaleala si din pacate cei din urma nu se prea inseala. Numeroase cladiri, din centru in special, sunt pictate peste noapte cu spray fara ca cei de la ordine publica sa ii prinda in plin elan creator pe artisti si sa ii amendeze chiar si cu 400.000 de lei pentru acte de vandalism.

Ca sa impace si capra si arta municipalitatea vine cu solutii: "Incercam sa gasim posibilitatea legala, deci un cadru legal de desfasurare a acestui fenomen graffiti in locuri special amenajate", a declarat Ilie Unga, director executiv adjunct la Directia de Inspectie si Control General al Primariei Municipiului Bucuresti.

Multi dintre bucurestenii care nu inteleg frenezia desenelor le dau dreptate initiatorilor proiectului.

Iar daca la suprafata orasul arata cum arata sub pamant lucrurile par ca au scapat de sub control. Si sa vrei, e greu sa gasesti in ziua de astazi vreo garnitura veche de metrou neatinsa de grafferi. Pe de o parte vorbim despre un gest de vandalism, insa pe de alta parte despre o metoda de infrumusetare a trenurile care nu au mai fost vopsite de ani de zile.

Pana luna viitoara, toti primarii de sector sunt invitati sa aloce spatii strict pentru cei care fac graffiti. Cel mai probabil vor fi invitati sa se exprime prin parcuri.

Tags: graffiti,


VIDEO PROTVPLUS.RO