Sa dam din coate s-ajungem la moaste! De Sf. Dumitru la Patriarhie


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 12:45
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Dupa un weekend in care au tinut "post" de la imbranceli, iar jandarmii i-au ridicat in slavi pentru cumintenie, credinciosii veniti in pelerinaj pe Dealul Mitropoliei s-au calcat si s-au impins luni cat pentru toate zilele.

Multi au inceput sa dea cu coatele in stanga si-n dreapta, cand au vazut ca unii crestini impart sarmale, iar ei risca sa ramana fara. Altii n-au vrut mancare, ci un loc in fata.

Reprezentantii Patriarhiei spun ca este de inteles ceea ce se-ntampla, din moment ce in dealul Mitropoliei are loc o premiera. Credinciosii vin sa se roage la moastele a sase sfinti. Printre ele sunt si ramasitele Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestiului, sfant pe care il praznuim marti. Luni, in schimb, l-am sarbatorit pe sfantul Dimitrie, izvoratorul de mir.

Din cauza imbulzelii, peste 280 de oameni au avut nevoie de medici. 70 au ajuns direct la spital, cu probleme de tensiune sau fracturi.

Jandarmii au calculat ca intr-o ora pe langa moaste trec aproape 2500 de pelerini. Chiar si asa, oamenii asteapta peste 5 ore la o coada lunga de un kilometru.

Oficialii Patriarhiei asteapta in total peste o jumatate de milion de romani, pana joi seara, cand se va incheia pelerinajul.

Flacari si fum la poalele castelului Bran!
Targ de criza, de Sfantul Dumitru, la Fieni, in judetul Dambovita
Procesiune impresionanta in Craiova
VIDEO PROTVPLUS.RO