Gerul pustieste intreaga tara! 12 oameni morti din cauza frigului

Dată publicare: 30-12-2008 00:00
Dată actualizare: 19-08-2012 03:58


Romanii au trecut prin a doua noapte aspra si se pregatesc pentru a treia. In conditiile in care s-au inregistrat -21 de grade Celsius, cei din Ministerul Sanatatii sunt in alerta. Deja au murit inghetati 12 oameni.

In judetul Alba, un barbat de 55 de ani si-a gasit sfarsitul intr-un catun din Muntii Apuseni. Acoperit de zapada, trupul omului a fost gasit de cainele lui, la cateva sute de metri de casa. Vecinii au anuntat de urgenta politia si ambulanta.

Aceeasi soarta a avut-o si un baiat de 16 ani din Iasi. Catalin a iesit sambata seara cu prietenii in oras si nu s-a mai intors acasa. Astazi, parintii au aflat de la altii ca tanarul zace, pe jumatate dezbracat, intr-un sant.

La Constanta, frigul a secerat inca doi oameni fara adapost. Unul dintre ei s-a stins chiar in fata Spitalului Judetean Constanta. Sarmanul a zacut cateva ore bune pe trotuar.

Din nefericire se anunta nopti geroase pana dupa Anul Nou.

Oficialii din Ministerul Sanatatii le-au cerut medicilor de la Ambulanta si din spitale sa fie pregatiti sa ii ajute pe cei cazuti in strada si pe cei degerati. Astfel, in toate spitalele trebuie sa existe garzi de permanenta, iar acolo unde personalul este insuficient, mangerii trebuie sa cheme de acasa asistentele si medicii.

In plus, pe fiecare specialiatate sa existe paturi disponibile pentru internarea eventualilor pacienti, iar medicii sunt rugati sa evite orice refuz de internare.

Mangerii spitalelor trebuie sa se asigure in aceste zile geroase ca saloanele sunt incalizite si ca in spital exista stocuri de medicamente.

Vezi aici prognoza meteo pentru zilele urmatoare!

Tags: ger,


VIDEO PROTVPLUS.RO