Gata cu fumatul! Cel mai ieftin pachet de tigari va costa 7,1 lei in 2010!

16-09-2009 00:00
Sursa: Mediafax


Tutun

Pretul minim al unui pachet de tigari va ajunge anul viitor, dupa cresterea accizelor, la 7,1 lei, fata de 6,4 lei in prezent, si la 12,4 lei in 2016.

Philip Gambaccini, director fiscal la producatorul de tigarate Philip Morris International a afirmat, la un seminar privind impozitarea produselor din tutun, ca accizele cresc cu un ritm prea accelerat, in acest an avand deja loc doua majorari, in aprilie si septembrie, informeaza Mediafax.

Daca pe cei care nu renunta la tigari nu ii sperie pretul, poate o sa ii puna pe ganduri cifrele. Anual, in Romania mor din cauza bolilor asociate fumatului peste 33.000 de oameni. Mai mult, intr-un singur an, fumatorii romani fac scrum aproape doua miliarde de euro.

Potrivit unor cifre date publicitatii de Comisia de Pneumologie din Ministerul Sanatatii se pare ca acest viciu baga in groapa un roman la 16 minute.

Studiile recente au demonstrat ca daca fumatorii ar lua lectii de management al furiei n-ar mai avea nevoie de tigara.

Un studiu realizat in California a scos la iveala faptul ca fumatorii apeleaza la tigara mai ales atunci cand simt nevoia sa se calmeze. Se pare ca nicotina chiar ii ajuta, a concluzionat studiul citat de BBC.

Sursa: Mediafax, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO