Funeriu: Initiativa ca elevii care nu au luat BAC-ul sa se inscrie la facultate este nastrusnica

Ultima actualizare: 23-10-2012 02:20
Romanii se dau romi ca sa intre la facultate fara examen

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, considera ca initiativa Ecaterinei Andronescu de a permite unora dintre elevii care au picat examenul de bacalaureat sa se înscrie la universitate si sa urmeze un an pregatitor este "nastrusnica" si "iresponsabila”.

Potrivit Mediafax, Funeriu a declarat, joi, la Constanta, ca un asemenea proiect ar duce la o decredibilizare fara precedent a invatamantului superior romanesc.

"Este o initiativa nastrusnica, iresponsabila, care evident nu va avea succes. Dar o astfel de initiativa ar inseamna ca transformam universitatile in centre de educatie remediala, aceasta nu este misiunea universitatilor. Suntem intr-un proces de recredibilizare a invatamantului superior romanesc fara precedent. Modul in care invatamantul superior romanesc incepe sa fie perceput de partenerii nostri din Uniunea Europeana este unul cu totul si cu totul diferit decat perceptia care exista pana acum. In acest context, este un demers, care daca ar reusi, ar fi de natura sa decredibilizeze intr-un mod fara precendent invatamantul superior romanesc", a afirmat Daniel Funeriu.

El a sustinut ca misiunea universitatilor este de a se concentra asupra celor care au reusit sa ia bacalaureatul, asupra celor care inteleg sa aiba rezultate doar prin munca si perseverenta.

Potrivit Gandul, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, miercuri, in Parlament o initiativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte sa se inscrie inca din aceasta toamna in universitatea la care doresc, astfel incat pana la examenul de anul viitor sa beneficieze de un an pregatitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO