Fumatorii ar putea sa dea cu 25% in plus pe un pachet de tigari, nu cu 50

Ultima actualizare: 05-05-2012 00:50

Ingroziti la gandul ca vor avea pierderi cu multe zerouri in coada, producatorii de tigari s-au intalnit marti cu expertii Ministerului de Finante.


Tema de discutii a fost mult discutata acciza pe tutun, ceruta de Guvern, care s-ar putea modifica in sensul ca cei care fumeaza ar putea sa dea doar cu 25% in plus pe un pachet si nu cu 50%, cum s-a anuntat initial.

Doua ore si jumatate au discutat reprezentantii Ministerului de Finante si cei ai companiilor producatoare de tigari despre majorarea accizelor in avans fata de calendarul stabilit cu Uniunea Europeana. Concluzia?

"Ce putem spune cu claritate este ca nu s-a luat nici o decizie, ca tot ce s-a anuntat pana acum prin intermediul presei sunt doar intentii. Oricum, urmeaza sa ne mai intalnim si concluzia a fost ca daca va fi o decizie, va fi una politica", spune Gilda Lazar, director JTI.

Intentia de devansa accizele la tutun si alcool a fost anuntata de ministrul de finante joia trecuta, dupa finalizarea bugetului.

Producatorii de tigari spun ca le-au aratat celor de la Finante ca o crestere a accizei si a preturilor cu 50% de la 1 iulie ar duce  la o scadere a veniturilor statului si nu la cresterea lor.

Chiar daca guvernantii renunta la majorarea cu 50% a accizei in avans, oricum de la 1 iulie acciza va creste cu 28%,  iar pretul unui pachet de tigari cu 25%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO