Fructe "de dregere" dupa sarbatori: kiwi si ananas
Specialistii spun ca nu exista o indicatie standard pentru consumarea alimentelor traditionale sarbatorilor de iarna, chiar daca unele persoane au postit in aceasta perioada.
Totusi, specialistii ne sfatuiesc sa optam, pe cat posibil, pentru produsele preparate in casa, pentru ca sunt mai "sigure", si nu pentru cele din comert, iar bauturile sa fie de calitate.
Profesor universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi ne sfatuieste sa ne "acomodam" mai intai cu mancarurile grase - sarmale, toba, carnati, friptura de porc, caltabosi - si sa nu le combinam cu mult alcool, pentru a preveni tulburari grave precum pancreatitele, care pot necesita internarea in spital.
Medicul le recomanda celor care nu au mancat cumpatat si intampina unele dificultati in procesul digestiei sa consume cateva rondele de ananas crud (fruct, si nu compot de ananas) sau fructe de kiwi.
Ce ne recomanda specialistii in ceea ce priveste consumul de alcool cititi pe www.gandul.info.