Frauda de proportii in sistemul de plata a ajutoarelor sociale in Sacele. Schema prin care o grupare castiga bani fara efort


Ultimul update: Vineri 11 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2016 17:43
Categorie: Stiri Sociale

Procurorii din Brasov au descoperit o frauda de proportii in sistemul de plata a ajutoarelor sociale in orasul Sacele. Sute de persoane sunt banuite ca au primit degeaba bani de la stat.

Ar fi trebuit sa munceasca in folosul comunitatii dar, spun anchetatorii, singurul lucru pe care l-au facut a fost sa le dea mita celor care pontau orele de munca. Doi barbati banuiti ca intocmeau acte false au fost retinuti.

In sarmanul cartier Gârcini, de la marginea orasului Sacele, e o casa care sare in ochi. Proprietarul ei e fost angajat la o firma din subordiunea primariei. Procurorii spun ca el nota orele de munca prestate in folosul comunitatii. In acte, toti beneficiarii de ajutor social figurau ca au muncit.

Virgil Popa, primarul Municipiului Sacele: "In realitate oamenii nu ieseau la munca, pontajele erau facute fraudulos si acum se ancheteaza acest aspect."

Procurorii spun ca 50 de lei pe luna era costul fiecarui pontaj fals. Beneficiarul de ajutor social era fericit sa dea banii stiind ca asfel primeste, fara niciun efort, intre 300 si 700 lei. In dosar sunt cercetati doi barbati care au pus pe roate afacerea.

Adrian Aldea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe Langa Tribunalul Brasov: "Cel care gestiona activitatea asistatilor social era cel care primea sume de bani sau foloase pentru el sau fostul lui sef. Vorbim de sume de 50 de lei pentru o luna de munca in folosul comunitatii."

Alaturi de cei doi suspecti, procurorii au audiat si 180 de asistati social,. tori din cartierul Garcini din Sacele. Niciunul nu recunoaste ca a primit bani degeaba de la stat.

Au fost foarte corecti, au scos pe toata lumea la munca, si-a vazut de treaba lui
Si atunci de ce este cercetat?
De tigani care n-au pace de el ca vad ca are masini si are ce-i trebuie si de dusmanie dar nu e adevarat

"Ne baga pe strazi, incarcam gunoi ca se punea pe jos si noi bagam in containere si eram pontati pentru ajutorul social ca sa avem orele astea."

Cei doi angajati ai firmei din subordinea primariei Sacele au fost retinuti de procurori si sunt cercetati pentru luare de mita, fals intelectual si abuz in serviciu.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO