Fonduri pentru renovarea sectiei de pediatrie a spitalului din Constanta. Mamele se plang ca nu au unde sa stea cu bebelusii

Dată publicare: 22-02-2015 18:35
Dată actualizare: 25-02-2015 00:05


Vesti bune pentru mamele din Constanta care, in urma cu doua saptamani, au protestat in fata spitalului de urgenta din oras, nemultumite de conditiile din sectia de pediatrie.

Ministerul Sanatatii va aloca fondurile necesare renovarii, iar lucrarile de modernizare ar putea fi gata pana la sfarsitul anului. Conducerea unitatii medicale atrage insa atentia ca numarul de paturi va ramane acelasi, desi sectia este supraaglomerata.

Ministerul Sanatatii a alocat 12 milioane de lei pentru renovarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean Constanta. La aceasta suma se adauga inca un milion de lei de la Consiliul Judetean Constanta.

Desi in perioada lucrarilor, care vor incepe cel mai probabil in primavara, activitatea cadrelor medicale va fi ingreunata, nimeni nu se plange.

Renovarea nu va rezolva insa problema supraaglomerarii din sectia de pediatrie, care are doar 90 de paturi, in timp ce in orase similare precum Timisoara, Cluj sau Iasi sunt peste 350.

De data aceasta, medicii si pacientii sunt de aceeasi parte a baricadei si spun ca la Constanta este nevoie de un spital de pediatrie. De altfel, acesta este singurul judet mare fara o astfel de unitate.

Luna trecuta problemele de la Sectia de Pediatrie din Constanta au creat o intensa dezbatere pe retelele de socializare. Mamicile au reclamat conditiile din saloane si au organizat chiar un protest in curtea spitalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO