Focar de trichineloză în Mureş. Mai multe cazuri de îmbolnăvire, descoperite de veterinari
Este focar de trichineloză în Mureş. În doar trei săptămâni, mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost descoperite de medicii veterinari în localitatea Pârâul Crucii.
Culmea este că în acelaşi gospodărie au fost găsiţi porci infestaţi şi în urmă cu un an, iar acum reprezentanţii Direcţiei sanitar veterinare îi sfătuiesc pe proprietari să deratizeze toată curtea, coteţele şi magaziile. Probleme sunt şi în judeţul Satu Mare unde mai multe familii au ajuns la spital din cauza aceleiaşi boli.
În localitatea Bocicau, din judeţul Satu Mare, mai multe familii au sacrificat 2 porci, însă la scurt timp 10 adulţi şi patru copii au ajuns la spital. Au primit îngriiri după ce medicii au constatat că este vorba despre o infecţie cu trichină. Alte cazuri de trichineloză au fost descoperite în această săptămână şi în judeţul Mureş. Un gospodar şi-a cumpărat un porc de la o fermă din Pârâul Crucii şi după ce a sacrificat porcul, a dus carnea la analize. Atunci a descoperit că animalul avea trichineloză.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnicii spun că există gospodarii unde porcii nu sunt închişi în coteţe, ci sunt lăsaţi afară pe câmp unde au toate şansele să manace gunoaie şi să se îmbolnăvească.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor le recomandă oamenilor să nu consume carnea decât după probe trimise la un laborator specializat. Trichineloza este o boală parazitară ce se transmite prin consumul de carne. Iar principalele gazde ale paraziţilor sunt şobolanii şi şoarecii. Boala apare uşor la porci cai, câini şi pisici, dar şi la animale sălbatice: vulpi, jderi, dihori sau mistreţi.