Fenomenul de coworking sau munca in comun prinde din ce in ce mai mult teren la noi in tara. Care sunt avantajele
Fenomenul de coworking sau munca in comun prinde din ce in ce mai mult teren la noi in tara. Asa se face ca in cateva orase au aparut birouri, in care antreprenori, care desi au afaceri diferite lucreaza cot la cot sub acelasi acoperis.
In acest fel, membrii devin mai productivi si se creeaza o adevarata comunitate in care se fac schimburi de idei pentru a dezvolta proiecte inovative.
In acest hub gasim manageri, organizatori de evenimente sau specialisti IT. Chiar daca vin din domenii diferite cu totii au o pasiune comuna pentru antreprenoriat si inovare.
Vlad Gliga, rganizator de evenimente: "E un schimb de idei constant, daca lucrez la un proiect pot sa ma consult cu oameni din diferite domenii si sa iau o impresie de afara care de multe ori e foarte valoroasa."
Madalina, manager: "E genial sa poti sa lucrezi cu alti oameni care vin din domenii diferite // poti sa ai un contabil langa tine, un graphgic designer si lucrurile pot sa evolueze mult mai repede decat daca ai incerca sa faci acest lucru tu acasa singur."
Plus de asta, freelancerii spun ca acest mediu ii motiveaza sa lucreze cot la cot cu ceilalti.
Marius Rosoga, online marketing expert: "Lucrand de acasa intotdeauna esti distrat de activitati // iar venind aici te focusezi pe activitatea ta deorece ceilalti din jurul tau lucreaza "
Astfel de birouri deschise exista peste tot in lume.
Irina Ursu: "Ideea de coworking s-a nascut in anii '90 in Statele Unite si reunea oameni care activau in industria IT. Acum domeniile s-au diversificat. Cei care aleg astfel de birouri benbeficiaza de infrastructura si colegi dar lucreaza pentru a-si dezvolta propriile afaceri."
Pentru a lucra in astfel de spatii membrii platesc un abonament lunar de cateva sute de lei, pret care include toate facilitatile.