Nu are parinti si este sarac, insa la 10 ani creeaza magie la pian. Povestea emotionanta a lui Fabiani si cum il puteti ajuta

10-05-2014 22:23


Canta dumnezeieste la pian, iar talentul si ambitia sunt singura sa avere. Un baietel de 10 ani, din Petrosani, munceste ore in sir alaturi de profesorii sai, care spun ca face magie cu notele muzicale atunci cand atinge clapele.

Fabiani si-a pierdut mama luna trecuta, iar aceasta drama il face sa lupte si mai mult pentru viitorul sau. Si fiecare melodie este o dedicatie pentru cea care i-a indrumat pasii spre o cariera de artist.

LA FINALUL ARTICOLUL AFLATI CUM IL PUTETI AJUTA PE FABIANI

Fabiani studiaza pianul din clasa I, de cand mama lui l-a inscris la scoala de muzica din Petrosani. Acum este in clasa a IV-a si are in palmares mai multe premii la concursuri nationale si internationale de interpretare.

"Imi place foarte mult, imi place fiindca pot sa ma eliberez cantand, alta cale nu gasesc", a spus Fabiani Prcsina.

Profesorii vad in baiatul de zece ani un adevarat artist.

"Dumnezeu a pus in acest copil tot ce este mai bun si mai frumos, dotat cu o mare sensibilitate, o sensibilitate ce l-a ajutat sa se apropie de muzica si sa faca din pian o mare pasiune", a spus Cristina Ardelean, invatatoarea lui Fabiani.

Cea care i-a fost intotdeauna alaturi lui Fabiani - mama sa - a murit luna trecuta, in Joia Patimilor, in urma unui accident rutier. La o saptamana dupa tragedie, baiatul a castigat locul I si premiul Uniunii Compozitorilor, la un concurs international de interpretare pianistica.

"Orice premiu as lua il dedic mamei, iar toate recitalurile pe care le voi da, tot mamei le voi dedica", a spus Prcsina, arata diplomele si explica.

Fabiani nu si-a cunoscut niciodata tatal, iar acum e in grija matusii sale, care se descurca insa greu cu banii si se teme ca nu va putea sa il inscrie la toate concursurile.

"Sunt, din cate am inteles, costisitoare. Speram sa mearga si la Milano la concurs, acum ii facem inscrierea in Italia si vedem mai departe ce se intampla", a spus matusa lui Fabiani, Beatice Camelia Muntean.

Pentru cei care vor sa il sprijine financiar pe acest copil talentat a fost deschis si un cont, unde se pot face donatii:
RO 12 BTRL 03601201D77115XX

CONTUL ESTE DESCHIS PE NUMELE PRCSINA IANCU.

VIDEO PROTVPLUS.RO