Sambata biciclistilor in Capitala. 1.500 de persoane au marsaluit in Bucuresti pentru un "oras pentru oameni"

10-05-2014 18:55


''Vrem un oras pentru oameni''. Au spus-o in cor cei aproape 1.500 de biciclisti care au organizat un mars impresionant in Capitala.

Este al treilea an consecutiv in care are loc evenimentul si, chiar daca numarul bike-rilor este in crestere, pistele destinate lor raman tot o iluzie.

Biciclistii si-au dat intalnire in Piata Charles de Gaulle la ora 14 si 30 de minute. O ora mai tarziu au pornit marsul.

Principala lor dorinta este trasarea pistelor dedicate lor pe toate arterele importante ale Bucurestiului.

"Nu suntem respectati in trafic", a spus un biciclist.

"Vrem sa mergem in siguranta pe sosea", a spus un altul.

Pe Podul Basarab participantii au luat o masura extrema.

Prin aceasta imagine in care s-au asezat pur si simplu pe asfalt, biciclistii vor sa arate cat de expusi sunt in trafic. Ideea a fost imprumutata de la un mars care a avut loc in urma cu mai multi ani in Olanda.

Pe Calea Victoriei au intalnit un cuplu de tineri casatoriti, carora le-au oferit o aminire de neuitat.

Marsul a continuat apoi prin Piata Unirii si Parcul Tineretului. In tot acest timp politistii care au insotit alaiul au oprit circulatia. Evident spre nemultumirea soferilor.

''Spun ca nu-i respectam in trafic...sa dea examen de permis pentru biciclete ca in Germania si apoi sa vorbeasca', a spus un sofer.

La Primaria Capitalei exista de cateva saptamani un proiect pentru pistele de biciclete. Acesta vizeaza 61 de artere de circulatie a caror lungime insumeaza aproape 100 de kilometri.

Vor fi realizate pe strazi si bulevarde care leaga nordul Capitalei de sud si estul de vest si ar trebui facute pe sosea, nu pe trotuare.

VIDEO PROTVPLUS.RO