Povestea parintilor care cresc 16 copii, intr-o Romanie in care natalitatea s-a prabusit. Mama are numai 34 de ani

Dată publicare: 26-09-2014 18:56
Dată actualizare: 29-09-2014 07:08


Intr-o tara in care natalitatea s-a prabusit ca dupa razboi, iar tinerii sunt mult mai preocupati sa castige decat sa devina parinti, in judetul Dolj traieste in armonie una dintre cele mai numeroase familii ale Romaniei.

Doi soti au nu mai putin de 16 copii. Cel mare urmeaza sa implineasca 18 ani, iar mezinul are doar doua saptamani. Parintii recunosc ca ii cresc cu greu, dar sunt bogati sufleteste. Zambetele si puritatea fratilor ii fac sa uite de greutati.

Cei 16 frati locuiesc in Bistret, judetul Dolj. Sanatosi, cuminti si destepti - cum ii descrie, mandra, mama lor - copiii sunt cei mai buni prieteni. Estera - fata care se apropie de majorat - si Daniel - baiatul de 16 ani - sunt cei care au grija de fratii mai mici. Amos, de 2 ani, si Kalep, de numai 2 saptamani, au acum nevoie de toata atentia mamei.

"Sora mea Naomi ii duce la scoala, ea ii si ia. Si eu pe acasa, cu treaba, ii ajut pe mama, pe tata", a povestit Daniel.

Daniela, mama eroina, are numai 34 de ani. A ramas insarcinata prima oara cand avea 16, iar de atunci aproape ca n-a fost an in care nu aduca pe lume un prunc. Cand ii vede cat sunt de calzi si de blanzi mama ii priveste cu o sclipire in ochi si ii iubeste pe toti in mod egal.

"Ii multumesc Domnului ca sunt sanatosi, cuminti, destepti. Din '97 am inceput sa nasc, numai in 2001 si in 2011 nu am avut nasteri. Dar restul, in fiecare an", a povestit mama Daniela Mihai.

Baietii dorm in camera lor cate doi in pat. Fetele au dormitor separat, in timp ce mezinii stau cu parintii. Isi imprumuta hainele, schimba ghiozdanele si au invatat sa imparta totul. Totul se inmulteste cu 16, iar in casa, de la an la an, natura urmeaza un ciclu natural.

Singurul moment in care toata familia se intregeste este ora mesei. Tatal ii tine pe toti dintr-un salariu de consilier la primarie, la care se adauga alocatiile copiilor. Chiar si asa, omul se declara fericit cel mai bogat om din Romania.

"Cat as fi de suparat cu sotia, daca vin copiii, ne veselim si trecem prin toate situatiile. Pentru noi este o bucurie, nici nu pot sa va spun. Nu o sa zic ca este o greutate", a spus si tatal Vasile Mihai.

Cei doi parinti spun ca nu i-ar deranja daca familia s-ar mari si mai mult de atat. Primesc cu aceeasi caldura in suflet fiecare prunc.


VIDEO PROTVPLUS.RO