Oktoberfest 2014. Bucurestenii au dansat pe mese la startul celui mai mare festival al berii din Capitala

Dată publicare: 26-09-2014 07:46
Dată actualizare: 29-09-2014 07:08


Vreme de 11 zile, Capitala este gazda celui mai mare festival al berii - Oktoberfest.

Joi seara, intr-un cort urias, sute de bucuresteni s-au distrat pe acorduri nemtesti, au ridicat una dupa alta halbe pline si au dansat pe mese. Cei insetati vor avea la dispozitie sute de hectolitri de bere si kilometri de carnati traditionali bavarezi din care sa se infrupte. Timp liber sa fie.

Sute de bucuresteni insetati au strigat in cor salutul traditional al festivalului. Apoi lumea s-a lasat cuprinsa de atmosfera de petrecere. In timp ce unii savurau berea si carnatii bavarezi, altii au avut chef de distractie si nimic nu i-a impiedicat sa danseze, inclusiv pe mese. Fara sa se dezlipeasca insa de halbele pline.

La fel de bine dispusi, cativa domni mai romantici au profitat de melodiile mai lente si si-au invitat partenerele la dans.

Participant: E pentru prima data cand venim aici. E foarte ok.
Reporter: Ziceti drept, cate beri ati baut pana acum?
Parcicipant: Trei
Reporter: Doar trei?
Participant: Da, eu stau mai prost la capitolul asta. Mai avem timp.

In zilele urmatoare, surprizele si concursurile inedite se vor tine lant, spun organizatorii. "O sa fie grozav. Avem regele berii- asta inseamna ca cel care va castiga, va duce acasa un dozator de bere si timp de o luna, sponsorul nostru ii va furniza berea. Avem si miss oktoberfest, trupe germane, bere buna", a povestit organizatoarea festivalului.

Startul festivalului s-a dat joi dupa amiaza, cu o parada - trei calesti trase de cai, o fanfara, dar si zeci de domnisoare si domni care au purtat costume bavareze au defilat pe o strada din sectorul 6 al Capitalei.

 

Conform traditiei, petrecerea a inceput in momentul in care organizatorii au dat cep primului butoi cu bere.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO