Familia adoptivă a Sorinei vrea despăgubiri dacă fetița nu va fi lăsată să plece din țară

27-06-2019 17:56


Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetița de 8 ani, care a fost luată de un procuror pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la București de procurorii secției pentru investigarea magistraților.

Tot acolo au ajuns și părinții adoptivi.

Discuțiile s-au întins pe mai multe ore. În același timp, magistrații din Drobeta Turnu Severin vor decide abia pe 3 iulie dacă Sorina poate pleca din țară.

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina - înainte de a fi luată de un procuror pentru a fi dată familiei adoptive - a fost audiată 6 ore la secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Instituția nu a precizat până la această oră în ce calitate a fost chemată femeia ca să dea declarații. La rândul ei, asistenta maternală s-a abținut să facă vreun comentariu.

În fața procurorilor au ajuns și părinții adoptivi ai Sorinei. Audierile în acest dosar vin după ce Procurorul General interimar al României a cerut Curții de Apel Craiova reviziurea deciziei prin care s-a dispus încuviințarea adopției internaționale a fetiței de 8 ani.

Tot el a formulat în instanță o cerere de ordonanță președințială pentru a-i interzice fetei de 8 ani să părăsească România până când situația ei va fi lămurită. În privința acestei solicitări, judecătorii din Drobeta Turnu Severin, care ar fi trebuit să se pronunțe joi, și-au amânat decizia, deoarece părinții adoptivi au solicitat să le fie prezentat documentul.

Familia adoptivă vrea și despăgubiri dacă Sorinei nu îi va fi permis să plece din țară. Cei doi soți nu au fost prezenți în sala de judecată. La proces au participat doar asistenta maternală, soțul acesteia și avocatul lor.

Victor Dumitrica, avocatul asistentei maternale: "O cerere serioasă la instanță trebuie argumentată, motivată și depusă din timp, ca să avem acces la ea în momentul în care o depui cu 5 minute înaintea ședinței de judecată, netimbrată, în condițiile în care taxa de timbru era o suma modică, și neînsoțită de înscrisuri. E clar că nu e o cerere serioasă."

Vasile Șaramat, soțul asistentei maternale: "Ar trebui audiată fata, să se facă dreptate, să fie audiată fata cât mai repede și să nu plece din țară."

Până la soluționarea procesului de la Drobeta Turnu Severin, continuă anchetele declanșate de Parchetul General și de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Se verifică modul în care Sorina a fost dată spre adopție, dar și felul în care fata a fost ridicată vinerea trecută de un procuror pentru a fi increditanta familiei adoptive.

În acest caz ar urmă să fie audiată și fetița de 8 ani. Vineri se împlinește o săptămână de când Sorina trăiește cu părinții adoptivi.

VIDEO PROTVPLUS.RO