Artiştii ies duminică în stradă: ”Solidaritate pentru cei care au fost concediaţi”

27-06-2019 17:42


Protest Piata Victoriei

Artişti şi persoane angajate în mediul cultural din Bucureşti vor protesta duminică, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

Acțiunea este organizată în semn de solidaritate cu cei care au fost concediaţi ca umare a tăierilor bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea Primăriei municipiului Bucureşti.

Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse şi de a avea un loc de în instituţiile pentru care ne-am specializat!", a scris Adrian Loghin, iniţiatorul evenimentului, potrivit News.ro.

"Im-protest! Ieşim în Piaţa Victoriei să protestăm inopinat, improvizat şi imperturbaţi de căldură sau oboseală. E momentul ca toţi, artişti şi persoane angajate în mediul cultural din Bucureşti şi nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a tăierilor bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea primăriei municipiului Bucureşti. Situaţia este deosebit de dezastruoasă, cu toţii o resimţim direct: onoarii întârziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai puţine, o totală lipsă de siguranţă din orice punct de vedere", potrivit anunţului publicat pe Facebook.

"Foarte curând vom fi traşi la răspundere în legătură cu contribuţiile sociale datorate la stat iar noi nu suntem plătiţi pentru munca depusă anul acesta. Vă rog ajutaţi-mă să distribuim masiv, să ne mobilizăm şi să ne ridicăm împreună, pentru că uniţi putem să arătăm primarilor, miniştrilor şi premierului României ca suntem un număr enorm de persoane afectate şi ne cerem dreptul la demnitate", scrie Loghin.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO