"Fabrica de Jucării". Târg de Crăciun organizat special pentru juniori de Primăria Capitalei

Ultima actualizare: 28-11-2021 09:04

Înconjurați de luminițe colorate, sute de copii s-au distrat la "Fabrica de Jucării" - târgul de Crăciun organizat special pentru juniori de Primăria Capitalei. Startul s-a dat sâmbătă, însă... distracția ține o lună.

Copiii s-au dat cu patinele pe gheață și cu trenulețul electric, după care au gustat din bunătățile cu aromă de scorțișoară și zahăr caramelizat, pregătite de meșteri în zaharicale.

Cei care doresc să pregătească daruri de Crăciun, unicat, sunt invitați în ateliere. Acolo pot crea felicitări, decorațiuni pentru brad ori păpuși. Iar la Muzeul Copiilor, cei mici sunt primiți în lumea fascinantă a Egiptului antic.

Patinoarul a fost principala atracție a Tîrgului de Crăciun de pe Bulevardul Decebal, al patrulea deschis până acum în Capitală. Începători sau experimentați, copiii s-au lăsat purtați pe gheață artificială, pe ritmurile muzicii din difuzoare.

Micii oaspeți sunt invitați și la o plimbare cu trenulețul decorat în culori de sărbătoare sau cu roller coaster-ul. Și adulții s-au bucurat de atmosferă. Cei mai mulți au fost atrași de aromele de la chioșcuri și, în drum spre casă, au poposit pentru o degustare.

Adulții pot intra la târg doar în baza certificatului verde. Organizatorii oferă soluții și pentru copiii mai mici de 12 ani, ai căror părinți nu dețin un astfel de document.

Cătălin Bîrsan, reprezentant Centrul Educațional Proedus: ”Părinții care nu pot prezenta un certificat verde, pentru aceștia putem prelua noi copiii.”

Accesul la activități și ateliere accesul se face în baza unor tichete, care costă 5 lei. Astfel, intrarea la patinoar costă 35 de lei, iar la atelierul de creație - 15 lei. Pentru cei care vor să afle tainele Egiptului Antic, organizatorii au pregătit jocuri captivante, într-un spațiu închis, de această dată.

Expoziția este una interactivă, iar cei care vin aici pot construi o piramidă pentru a afla coduri secrete și a intra în camera comorilor. La final pot face turtă dulce și un experiement în laboratorul de chimie.

O încăpere a fost special amenajată pentru copiii cu autism. Târgul de Crăciun rămâne deschis până în 26 decembrie, zilnic, între orele 10 și 21.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO