Zeci de romani au sarit in ajutorul celor 3 copii din Iasi, care nu au rechizite, dar sunt premianti

Ultima actualizare: 18-09-2013 06:50

Cu modestie, o mama a reusit sa dea tuturor un exemplu de sacrificiu atunci cand a decis sa faca orice ca sa-si trimita copiii la scoala.

Vorbim despre mama celor trei copii din Iasi pe care i-ati cunoscut sambata la Stirile PRO TV. Toti sunt premianti si chiar daca nu au tot ce le trebuie pentru scoala, invata cu drag, sustinuti de cea care le-a dat viata.

Impresionati de povestea lor, zeci de oameni vor sa-i ajute, iar duminica a ajuns in casa lor modesta primul strop de bucurie.

Pentru Ionut, Alexandru si Andreea, prima zi de scoala va insemna mai mult decat revederea cu profesorii si colegii. Prima zi de scoala vine si cu zambetul pe care o mana de oameni cu suflet mare au reusit sa-l aduca pe fetele acestor copii incercati de greutati.

Ionut, cel mai mare dintre frati, spune ca abia asteapta sa-si ravada colegii si profesorii si ca vrea sa devina specialist IT, pentru ca "invat bine si este un loc de munca bun".

Pana acum, copiii si parintii s-au descurcat doar cu 1.000 de lei in fiecare luna, salariul tatalui si alocatiile.

"Copii, maine incepe un an nou scolar si as vrea sa am aceeasi satisfactie cum am avut-o anii astia din urma", le spune mama celor trei frati.

Duminica, mama le-a cumparat haine, pantofi si cateva rechizite, iar bucuria primita in schimb este fara margini.

Vasilica Condurache, mama: "Imi pare bine ca au primit atatea de la oameni cu suflet mare si speram sa fie mai bine. Nu am vrut sa ajung in situatia asta, dar...".

Cu modestie, mama acestor copii harnici, curati si silitori, poate fi pentru noi toti un model de urmat. S-a zbatut in fiecare an, constienta ca educatia ii va izbavi de necazuri pe cei mici.

Ionut a promis ca va invata ca sa devina specialist IT, Alexandru vrea sa ajunga antrenor de fotbal, iar Andreea, ca sa aiba grija de ei, vrea sa fie doctorita.

Cine vrea sa ii ajute pe copiii familiei Condurache, din satul Dorobant, judetul Iasi, cu rechizite sau hainute pentru scoala, il poate contacta pe Mihai Condurache, la numarul de telefon 0758.735.336.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO