Efectele controalelor Garzii Financiare in pietele Capitalei: tarabe parasite si vanzatori care fug

29-09-2012 18:26


Ce fac comerciantii cand vine Garda Financiara? Dau bir cu fugitii sau bat bonuri cu frenezie, incercand, sa justifice banii din casa de marcat. 

Numai ca schema clasica a fost aplicata, sambata, eronat de vanzatorii unei piete din Bucuresti. Doar cativa "norocosi" au reusit sa-si piarda urma. Iar unii dintre cei care au ramas au batut din greseala bonuri si de 800 de lei.

60 de inspectori au cautat sambata dimineata comercianti care nu elibereaza bonuri fiscale in piata Crangasi din Bucuresti. Prima taraba controlata nu avea nici casa de marcat. Potrivit legii, poate declara ca a gresit bonurile, dar asta nu-l scapa de amenda. Un alt comerciant a fost luat la ochi de inspectori pentru bananele de pe taraba, pentru care sustinea ca are... certificat de producator.

Fara sa se mai complice cu explicatii, un alt vanzator de la otaraba a disparut pur si simplu.

Reporterii ProTV s-au intors la piata la ora 15.00 cu o camera ascunsa. Inspectorii plecasera, iar comerciantii erau deja la tarabele pe care le parasisera in graba cand au vazut controlul.

Inspectorii sustin ca cei care au disparut vor fi identificati la administratia pietei si ca vor reveni cu noi controale. Iar cei prinsi fara case de marcat vor fi amendati cu 8000 de lei fiecare.

VIDEO PROTVPLUS.RO