Adelina și Indira sunt noile vedete al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș. Sunt doi tigri albi bengalezi, o specie rară, care, până acum, nu a mai făcut parte din colecția celei mai mari grădini zoologice din România.  

Puii au călătorit peste 400 de kilometri din Ungaria, în condiții speciale.

Cei doi pui de tigru alb bengalez fac deja furori la grădina zoologică din Târgu Mureș, chiar dacă acum abia încearcă, timid, să își descopere noua lor casă.

Szanto Janos, director Grădina Zoologică Târgu Mures: ”Sunt puțini timizi dar sunt pui, sunt de vârstă de opt luni și au fost separați de mamă acum. Avem un amplasament foarte mare, aproape trei mii de metri pătrați.”

Cele două feline au ajuns la noi gata botezate.

Kopacz Andras, director adjunct Grădina Zoologică Târgu Mureș: "Indira și Adelina, acestea au fost date de către foștii proprietari. Vor păstra acest nume."

Vizitator: ”Au spațiu foarte mult de plimbare, le asigură un habitat cât de cât aproape de natural și cred că nu sunt stresate animalele.”

Ele nu sunt singurele animale noi care pot fi admirate de vizitatori. La zoo au ajuns și nouă lebede, dar și doi papagali Ara. Animalele provin din donații de la alte grădini zoologice.

Szanto Janos, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: ”Asta e o procedură absolut normală în Europa, dacă se poate evităm să cumpărăm sau să punem pe animale valori.”

În prezent, la Grădina Zoologică din Târgu Mureș sunt peste 500 de animale. Acestea trăiesc în padocuri speciale amenajate pe o suprafață de 40 de hectare de pădure. Printre speciile rare, care nu se găsesc la alte grădini zoologice din România, se numără elefanții și familiile de flamingo roz.