Performanta de Guiness Book in Arad: 250.000 de dopuri, intinse pe 1.5km. Ce se va intampla cu ele dupa omologare

Dată publicare: 02-07-2016 18:42
Dată actualizare: 05-07-2016 07:28


Cativa ecologisti din Arad se pregatesc sa intre in Cartea Recordurilor, iar pentru asta au creat un impresionant sir de dopuri. Au strans peste 250 de mii, care puse unele langa altele se intind pe un kilometru si jumatate.

Vechiul record - de doar 87 de mii de dopuri - a fost stabilit in Belgia. Romanii voluntarii vor sa transforme deseurile reciclabile in picturi urbane.

Proiectul pus la cale de o asociatie de voluntari din Arad a inceput in mai, anul acesta. Cu ajutorul elevilor de la mai multe scoli, au reusit sa recicleze 250 de mii de dopuri. Sambata au inceput sa le puna cap la cap intr-un sir de peste un kilomentru, ca sa intre in Cartea Recordurilor.

Prezentator eveniment: "87.575 de dopuri, acesta a fost vechiul record. Dopurile au fost insirate la fel ca margelele. De trei saptamani, 10 voluntari nu fac altceva decat sa le gaureasca."

Fata: "Nu e greu avand in vedere ca sunt educatoare, am un exercitiu format de ani la insirat margele cu copiii la gradinita."

Fata: "Cu siguranta este un efort care merita depus, toata lumea de aici munceste."

Baiat: "Este foarte simplu, ne bucuram ca nu este foarte cald, vremea este destul de placuta, cu siguranta vom reusi am muncit ca o familie impreuna la gaurirea lor. Am facut un flux, am facut cu schimbul pentru a ne odihni si noi putin."

Baiat: "Nu este greu. Putin gaurile sunt cam mici, ar trebui burghiele mai mari, dar este ok, merita efortul. Speram ca la final sa fie ok, dupa cum ne miscam speram ca la final sa fie de bun augur."

Recordul stabilit in Belgia in 2014 este deja istorie. Nu mai ramane decat ca reprezentantii Guinness World Records sa-l omologheze pe al nostru. Apoi, dopurile vor capata o alta destinatie.

Viorica Graur, organizator: "Vom trece la executarea unor tablouri eco art care vor incepe de saptamana viitoare. Tablourile vor fi expuse in Municipiul Arad, in special pe malul Muresului."

Tinerii cu initiativa spera sa ii faca pe cei din jur sa constientizeze importanta unor astfel de actiuni pentru mediul inconjurator, mai ales ca Romania desi este o tara frumosa abia se mai vede de peturi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO