VIDEO. Mai lipseste doar aerul conditionat. Cum poti sa iei amenda daca nu tii vaca la racoare

Ultima actualizare: 05-11-2012 04:05

Daca noi trebuie sa ne ascundem de soare, sa nu uitam de animale, pentru ca si ele sunt chinuite de caldura sufocanta. Proprietarii de vaci, porci, sau cai sunt obligati sa le asigure necuvantatoarelor sisteme de ventilatie.

Normele au intrat in vigoare si ii indeamna pe tarani sa-si protejeze animalele si de ultraviolete. Desi nu au intotdeauna la indemana mijloacele tehnice, unii sunt plini de idei si dornici sa se conformeze.

La Moara Vlasiei se macina fin noile norme trimise de la Bucuresti.

Citam din normele obligatorii: gospodaria sa aiba, pentru animalele cu patru picioare sisteme de ventilatie. Dar daca-i ordin, cu placere, spune doamna Oita, de exemplu, si face rost imediat de un ventilator cu stropitoare.

Pe vreme torida sunt insa reguli si pentru cocini. Trebuie sa fie suficient de spatioase pentru a asigura libertate de miscare.

In alta curte, "aripa tanara" incearca sa echilibreze termic gainile.

Daca nu respecta aceste reguli, proprietarii animalelor sunt amendati. Pe hartie, sanctiunile ajung pana la 3.000 de lei. In realitate, primariile nu au inspectori care sa poata veghea la respectarea normelor, desi acestea sunt in vigoare de trei saptamani.

Dincolo de cerintele anticanicula insa, tine de noi sa avem suflet si pentru necunvantatoare.

Chiar vineri, in Craiova, un cal istovit, flamand si insetat s-a prabusit in mijlocul drumului. 20 de minute au trecut pana ce animalul a fost trezit din lesin. In cele din urma, a plecat spre casa dus de capastru, iar stapanul a tras in locul lui la caruta.

CANICULA 2011. Nu poti sta nici la umbra. Temperaturile care sperie Romania in weekend

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO