Distracția de weekend, în București: Festivaluri de muzică și plimbări pe pietonale – iată ce poți alege

Dată publicare: 11-07-2021 08:36
Dată actualizare: 11-07-2021 12:08


Cei care nu au reușit să iasă din Capitală în acest weekend pot să savureze distracția urbană chiar în București.

De la festivaluri de muzică, până la plimbări pe străzile din centru, care au devenit din nou pietonale, orașul este plin de viață în acest sfârșit de săptămână.

Grădina Botanică din Capitală s-a umplut, sâmbătă, de iubitorii de jazz. Muzica live din Weekend Session a întreținut atmosfera, iar oamenii s-au bucurat de socializare.

”A fost foarte fain, chiar avem nevoie de o gură de aer. Mi-au plăcut foarte mult felinarele, parcă sunt licurici", a spus o tânără.

„Sincer, am fugit de căldură, dar ne bucurăm că am făcut această alegere”, a punctat o doamnă.

Spectacolul - ajuns în a treia săptămâna - aduce în fața publicului artiști care se bucură de reîntâlnirea cu spectatorii.

Silvia Floareș, organizator: „Am avut din ce în ce mai mulți oameni și a fost primul weekend în care nu a plouat și toată lumea s-a bucurat și a stat pe paturici și s-au simțit foarte bine”.

Weekend Session va continua de la sfârșitul lui august.

Iar în piața Amzei, un alt festival de muzică a animat zona până târziu.

"- Este prima petrecere anul asta?
- Da. Este prima și mă bucur. Habar nu am cum trebuie să mă comport".

"-Cum e revenirea la normalitate?
-Este foarte frumos, sincer, am așteptat de mult acest moment, îmi place mult să ies, îmi place să mă distrez, îmi place muzica. Este o adevărată plăcere să petreci printre oamenii și nu singur acasă, în sufragerie".

Andrei Nistor, organizator: "Având în vedere că au fost peste un an blocați în casele lor, cred că au în momentul de față o deschidere mare spre a petrece. A fost o perioadă foarte grea și în primul rând, numai simplul fapt că putem să revenim la normal ne da sentimentul de bucurie. Sunt deocamdată destul de multe reguli care trebuie respectate pt a face evenimentele".

Corturile de testare anti covid sunt, așa cum prevede legea, la intrarea oricărui festival sau eveniment, iar toți cei care nu sunt vaccinați, sunt obligați să se testeze.

În plus, până duminică seară, mai multe străzi din centrul capitalei sunt redate din nou pietonilor. Oamenii pot merge fără griji de pe Kiseleff până la Naţiunile Unite, şi pe străzile adiacente, inclusiv zona Icoanei şi Piaţa Amzei.


VIDEO PROTVPLUS.RO