Razie amplă în Capitală: Mai mulți șoferi au rămas fără permis. Câțiva consumaseră droguri

Dată publicare: 11-07-2021 07:45
Dată actualizare: 11-07-2021 12:08


Sâmbătă seara au continuat acţiunile de control ale poliţiei rutiere pe străzile Capitalei. De data aceasta, au fost vizaţi în primul rând şoferii care au consumat alcool sau droguri înainte să se urce la volan.

 

Polițiștii au reţinut 13 permise şi au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, aceştia au constatat şi patru infracţiuni, iar opt certificate de înmatriculare au fost reţinute.

Acțiunea polițiștilor a început înainte de miezul nopții și a vizat mai multe zone din Capitală. Şi nu puţini au fost cei prinşi pe picior greșit.

De exemplu, un șofer s-a urcat la volan după ce a consumat substanțe interzise - cocaină și canabis. Polițiștii au controlat mașina şoferului, dar nu au găsit droguri în ea.

Pe numele lui a fost deschis un dosar penal și a fost dus la sediul INML pentru analize.

Și nu a fost singurul şofer prins cu substanțe interzise la volan.

Claudiu Costea, BPR București: „Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost depistat în timp ce conducea sub influență substanțelor psihoactive pe o stradă din sectorul 3. În urma testării cu aparatul drug test, s-a stabilit că a consumat cocaină. În cauza a fost întocmit un dosar de cercetare penală".

Iar alți șoferi au consumat alcool la volan. Un bărbat, de pildă, a fost găsit cu o alcoolemie de 0,04 grame alcool pur pe litru în aerul expirat.

Acțiunile polițiștilor vor continua și zilele următoare pe străzile din București.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO