Dezvoltatorii imobiliari inlesnesc achizitionarea de apartamente


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 21:57
Data publicarii: Vineri 02 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Astfel, constructorii prefera sa-si pasuiasca clientii, pana cand acestia fac rost de bani de la banca decat sa le opreasca avansul, daca nu au platit la timp urmatoarele transe.

Multi dintre dezvoltatorii imobiliari au cazut deja la invoiala cu cei care vor sa isi cumpere un apartament nou. Motivul pentru care fac asta este ca altfel ar avea si ei de pierdut.

"De exemplu, daca un cumparator a dat un avans de 10.000 de euro pentru achizitia unui apartament de doua camere, iar ulterior a mai platit 20 sau chiar 40.000, vanzatorul ar fi obligat sa ii returneze acesti bani si prefera sa relaxeze conditiile achizitiei, pentru a merge mai departe cu acest client", spune Catalin Ilie, broker de credite.

Dezvoltatorii imobiliari nu isi mai permit sa negocieze dur cu clientii si inchid ochii cand vine termenul de returnare a sumelor restante pentru achizitia apartamentului. Astfel, ei il asteapta pe client pana face rost de bani.

"Totul este negociabil. Negociabil in ceea ce priveste preturile si conditiile de plata. Gandim in primul rand sa putem asigura desfasurarea in continuare a lucrarilor, dar totodata vrem ca cel care cumpara sa aiba si el multumirea", declara Mircea Dumitrescu, dezvoltator imobiliar.

Pentru ca dezvoltatorii nu mai pot gasi asa repede noi clienti,
cumparatorii sunt pasuiti chiar daca mai au luni bune de asteptat pana cand li se aproba creditul pentru a-si plati casa.

"Nimeni in acest moment nu mai ia in calcul pozitia de forta. Daca il pierde si pe client, ramane suspendat si atunci pozitia de forta a dezvoltatorului se modifica", spune Laurentiu Plosceanu, de la Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii.

Mai mult, dezvoltatorii incearca sa isi cucereasca clientii cu reduceri, oferte de inchiriere si cadouri substantiale in pretul apartamentului.

Preturile la apartamente vor continua sa scada si anul acesta.

Tags: imobiliare,

Criza financiara da roade la Primarie
Bate vantul pe santierele de locuinte: 30% sunt inchise
Lipsa tranzactiilor aduce si vile mai ieftine cu 20-50%
VIDEO PROTVPLUS.RO