Romanii s-au imbolnavit de Revelion! 26.000 au intampinat noul an cu febra


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 18:40
Data publicarii: Vineri 02 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Luna ianuarie i-a prins pe 26.000 de romani cu tuse si febra. Dintre acestia aproape 15% au avut nevoie de supraveghere atenta in spital, pentru ca infectiile respiratorii si pneumoniile s-au complicat.

Sfarsitul lui 2008 a fost, fara indoiala, unul al exceselor. Cei care au mancat si au baut in nestire au avut nevoie de medicamente, care sa le domoleasca durerile de stomac sau starea de greata.

Exista insa si o a doua categorie, a romanilor bolnavi pentru ca au iesit in strada sa vada artificiile imbracati subtire. Si ei iau cu pumnii pilule, dar de raceala. 

Unii au ajuns la spital, iar cei care si-au vazut de boala acasa s-au asigurat ca au stocuri de medicamente si siropuri. Astfel ca, in ultima saptamana a anului 2008 , vanzarile la spray-urile nazale au crescut cu peste 30%, iar  la antibiotice cu 4%.

De asemenea, s-au consumat cu peste 7% mai multe medicamente  care scad febra si siropuri contra tusei.

Din pacate, in ultima saptamana a lui 2008  au murit din cauza pneumoniei doi  oameni. De altfel, numarul celor care si-au pierdut viata din octombrie si pana acum  din cauza aceste afectiuni respiratorii este de 30, iar jumatate dintre ei aveau pana in 4 ani.

Tags: sanatate, viroze, gripa,

Camerele de garda, asaltate de copii bolnavi de viroza sau penumonie
Noi tratamente pentru cancer, diabet sau obezitate, descoperite in 2008
Record nedorit de sarbatori. Sute de oameni au ajuns la camera de garda
VIDEO PROTVPLUS.RO