De ce a refuzat Guinness Book omologarea maratonului de "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata" din Pericei
Cartea Recordurilor a refuzat omologarea unui record mondial pentru cel mai mare numar de oameni din lume pasionati de “clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata” cu untura slaninii de porc Mangalita.
Evenimentul a fost organizat in toamna anului trecut de administratia locala din comuna Pericei, unde a copilarit fostul premier Dacian Ciolos, iar Cartea Recordurilor a refuzat omologarea pentru ca nu exista o categorie la care sa poata fi incadrat acest record, relateaza magazinsalajean.ro.
Evenimentul, ce a adus in Salaj doi ministri ai agriculturii, din Romania si Ungaria, in incercarea de a readuce in atentie produsele traditionale, a avut loc, in 4 septembrie, in localitatea Pericei, unde 1.500 persoane au luat cu asalt, intr-o zi de sambata, o poienita din apropierea localitatii, pentru a degusta un preparat traditional din zona — "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata".
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
“Cei de la Cartea Recordurilor ne-au anuntat de curand ca nu pot omologa recordul, pentru ca nu exista o categorie unde sa poata fi incadrat. Nu ne descurajam si anul acesta ne propunem un alt eveniment inedit, respectiv Olimpiada Taraneasca”, a declarat joi, Boncidai Csaba, primarul comunei Pericei.
Comuna Pericei isi dorea sa ajunga pentru a treia oara in Cartea Recordurilor, primele doua recorduri fiind legate tot de cunoscuta leguma din zona. Ceapa din Pericei a intrat in 2007 in Cartea Recordurilor, cand, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, agricultorii salajeni au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri. Cu acelasi prilej, in comuna a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic in lume, care are o inaltime de sase metri. Statuia a adus un al doilea record mondial in comuna, pentru “cel mai mare monument dedicat cepei”.