Daruiesti si Castigi: Povestea lui Mitrut, un copil care a invins moartea


Ultimul update: Marti 14 August 2012 16:16
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Mihai Dedu

La 15 ani, Mitrut priveste invidios cum ceilalti baieti joaca fotbal. El abia isi poate misca mana si piciorul drept. Era in clasa intai cand, intr-o recreatie, o joaca de copii l-a mutilat.

Un coleg care alerga sa-l prinda l-a lovit cu capul de banca. A fost mult timp in coma, iar medicii s-au mirat ca si-a revenit. A primit apoi inca o lovitura: tatal lui s-a prapadit. Ramasa singura cu trei copii in grija, mama lui Mitrut n-a avut bani sa-l duca la medici, la recuperare. Adolescentul nu acuza pe nimeni: ia viata asa cum e si asteapta momentul cand el, la randul lui, va castiga bani sa-si ajute mama.

Desi au trecut sapte ani, mama sa nu poate uita ziua in care baiatul a plecat la scoala si a ajuns la spital. Cu o vointa rara, Mitrut vrea sa arate tuturor ca este un copil normal. La scoala este printre cei mai buni, iar acasa dovedeste ca este singurul barbat din familie: el vrea sa faca treburile mai grele.

A facut un lucru pe care nu o sa-l uit niciodata: el m-a intrebat ce mi-a adus Mos Nicolae. I-am spus ca nu vine la cei mai in varsta. El a zis: gresiti! A trecut pe la mine si v-a lasat asta. A scos cu manuta lui din banca un pachetel facut de el. Era darul de la Mos Nicolae pentru mine.
Elena Pop - fosta diriginta a lui Mitrut
Chiar daca el recunoaste ca este uneori trist, Mitrut nu admite ca cei din jurul lui sa sa nu fie fericiti. Suflet extrem de sensibil, adolescentul simte cand ceilalti au nevoie de o mangaiere.

Ce-si doreste Mitrut cel mai mult ? Doar o bicicleta, ca sa ajunga mai usor la scoala. Si un computer cu imprimanta, ca sa isi faca mai bine temele. Pentru ca vrea sa ajunga om mare, sa se mandreasca mama lui cu el.

Cei care vor sa-l ajute pe Mitrut au mai jos contul in care pot depune bani:

Titular: Dumitru Braniste - Suceava
RO35BRDE340SV33745703400, BRD Broşteni

 

Sursa: Pro TV

Daruiesti si castigi: Povestea Siminei
Daruiesti si castigi: Povestea Kassandrei
Daruiesti si castigi: Povestea Kassandrei
VIDEO PROTVPLUS.RO